Samsung oficiálně představil model Galaxy Premier

V posledních dnech se únik informací ohledně Samsungu Galaxy Premier natolik stupňoval, že jeho brzké oficiální představení muselo být nevyhnutelné, nakonec jsme se dočkali až dnes. Samsung Galaxy Premier (GT-I9260) je ve zkratce variantou modelu Galaxy Nexus s lehce updatovaným hardwarem, obohaceným o vzhled poslední generace smartphonů řady Galaxy a o grafickou nadstavbu TouchWiz.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Premier na prvních oficiálních snímcích.

Samsung Galaxy Premier má 4,65" Super AMOLED displej s rozlišením 1280 x 720 bodů. Pod displejem jsou umístěny standardní ovládací prvky systému Android, nad ním zase 1,9Mpix kamerka pro videohovory. Na zádech je pak umístěn 8Mpix snímač s podporou nahrávání 1080p videí. Samsung v případě modelu Galaxy Premier vsadil na dvoujádrový 1,5GHz procesor TI OMAP4470 (postaven na architektuře Cortex-A9), k dispozici bude i 1GB paměť RAM. Tedy určitě ne celá kapacita, část si ukousne grafický adaptér PowerVR SGX544.

Galaxy Premier se bude prodávat s 8 nebo 16GB interní pamětí, kterou půjde rozšířit paměťovými kartami microSD. Z dalších funkcí můžeme vypíchnout podporu Bluetooth 4.0, Wi-Fi, HSPA+, GPS a NFC. O přísun energie se bude starat 2100mAh baterie. V telefonu bude běžet operační systém Android 4.1 Jelly Bean s grafickou nadstavbou TouchWiz poslední generace. Očekávat můžeme širokou podporu gest a funkcí, které byly donedávna vyhrazeny pouze pro Galaxy S III, ale nyní se široce distribuují napříč portfoliem Samsungů s Androidem. Máme na mysli osobního asistenta S Voice, sdílení dat dotykem přes S Beam, Smart Stay, Pop-Up Play a další.

Galaxy Premier se začne prodávat v prosinci na Ukrajině, předpokládáme i jeho postupné rozšíření na další trhy v Evropě. Očekávaná cena činí v přepočtu 13 tisíc Kč.

Zdroj: Sammyhub.com

Diskuze (22) Další článek: T-Mobile a Vodafone na téma virtuální operátor

Témata článku: Samsung, , Alcatel Pop Up, Google Nexus S, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Premier, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsun, Stupno, Očekávaná cena, Pře, Model, Premier, Sam, Mode, GAL