Samsung nově na Google Play zpřístupnil ke stažení Zabezpečenou složku

Jak jsme vás již dříve informovali, Samsung na aplikační obchod přesouvá řadu aplikací, které byly ještě nedávno napevno integrované do systému. Po Always On displeji a sekci Údržba zařízení se na Google Play objevila i Zabezpečená složka. Díky přesunům „systémových“ aplikací na aplikační obchody se ke koncovým uživatelům daleko rychleji dostanou jejich aktualizace.

Zabezpečená složka, která debutovala již u Galaxy S7, je náhradou dosluhující aplikace MyKnox, která neměla tolik možností, a pro někoho mohlo být složité ji na aplikačním obchodě vůbec najít, resp. jednoduše nastavit. Stejně jako MyKNOX, využívá Zabezpečená složka sandbox k odlišení soukromých aplikací a souborů od těch, které jsou v telefonu „běžně“ přístupné.

Do Zabezpečené složky, kterou je možno u Galaxy S8 (recenze zde) zabezpečit i otiskem nebo skenem očí, můžete ze správce souborů rychle přesunovat složky či soubory, stejně to funguje i v obráceném gardu. I když je aplikace dostupná na Google Play, stále je třeba mít telefon, který aplikaci podporuje. Může to však znamenat i to, že se brzy na trhu objeví další Samsungy, které budou tento bezpečnostní prvek také podporovat.

Diskuze (1) Další článek: Honor 9 odhalen v Číně. V Evropě se ukáže za dva týdny

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Zabezpečená složka, Koncový uživatel, Aplikační obchod, Samsun, Google +, Bezpečnostní prvek, Play, PLA, Nov, Always on displej, , Stažení, Always-on displej,