Samsung má problém. Připravuje se „svolávačka“ modelů Galaxy Note 7

Samsung začal prodávat Galaxy Note 7 již 19. srpna, ovšem dva týdny před zahájením prodejů v ČR se pro něj situace poměrně výrazně komplikuje. Na vině jsou zprávy o vybuchujících bateriích některých modelů Galaxy Note 7. A není to jediný problém, u některých zařízení, zejména v Asii, také dochází k pravidelným restartům, které jsou zřejmě způsobeny přehříváním grafického čipu.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung má problém s modelem Galaxy Note 7, několik výbuchů telefonu při nabíjení zřejmě vyústí k celosvětové svolávací akci. Na vině jsou zřejmě problematické baterie

Největším problémem jsou ale právě vybuchující baterie, podle informací na internetu Samsung omezil dodávky dalších modelů Galaxy Note 7 na celosvětové trhy, protože chce již vyrobená zařízení podrobit opětovným výstupním testům.

Zástupci Samsungu sice tvrdí, že problém s bateriemi může být u 0,1 % vyrobených zařízení, ovšem spojování Notu 7 s výbuchy může velmi výrazně ovlivnit prodeje nového tabletofonu, který si zatím v předobjednávkách vedl nad očekávání dobře. Jihokorejský výrobce zatím potvrdil, že registruje 35 výbuchů baterií v Galaxy Note 7, což odpovídá měřítku 24 vadných baterií na milión prodaných kusů.

Samsung se k situaci zatím vyjádřil takto: „Nejdůležitější věcí je bezpečnost našich uživatelů, navíc nechceme zklamat naše dlouholeté zákazníky“. A podle korejského zdroje to vypadá, že Samsung zřejmě brzy spustí svolávací akci na již dodané modely Galaxy Note 7.

Veškeré informace jsou zatím neoficiální, nevíme tedy ani to, zda se bude případná svolávací akce týkat i modelů z předobjednávek v ČR. Situace je pro Samsung natolik vážná, že se k ní oficiálně vyjádří jeho šéf Koh Dong-jin. Oficiální oznámení k problémům u Galaxy Note 7 do médií by mělo být k dispozici během dnešního dne či během víkendu. Jakmile budeme vědět podrobnosti, budeme vás samozřejmě informovat.

Via Sammobile, Yonhap, Phonearena

Diskuze (51) Další článek: Neffos: Poznejte novou značku, stojí za ní TP-Link [IFA]

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Sam, Oficiální oznámení, Samsun, Apolo, Note, Galax Note, GAL, Yonhap, Model, Mode, Galaxy note, Pro +, Jediný problém