Samsung má doplatit Applu 290 milionů dolarů za porušení patentů

Samsung měl podle loňského rozhodnutí soudu v kalifornském San José zaplatit za zneužití některých patentů firmě Apple 1,05 miliardy dolarů. Hlavní soudkyně případu Lucy Kohová ale letos potvrdila odškodné ve výši pouze 600 milionů dolarů. Výší případné zbývající částky se nyní zabýval stejný soud v obnoveném procesu a přiřkl Applu náhradu 290 milionů dolarů. I když je celková částka o více než sto milionů nižší, než vyměřil loňský proces, očekává se, že se Samsung odvolá i proti dnešnímu verdiktu. Informovala o tom agentura Reuters.

Samsung má Applu platit za to, že v některých svých starších zařízeních neoprávněně použil některé patenty Applu, které americká firma používá ve smartphonech iPhone a tabletech iPad. Jihokorejci s výší náhrad nesouhlasí a tvrdí, že by měli zaplatit necelých 53 milionů dolarů. Naopak tvrdí, že má nárok na doplatek ve výši 380 milionů dolarů. A tím nejsou všechny spory dvou elektronických gigantů ukončeny. Apple tvrdí, že jeho technologie kopírují i novější přístroje Samsungu. Soudní proces ohledně nové žaloby by měl proběhnout v březnu příštího roku.

Diskuze (32) Další článek: Connectica má nové tarify a výrazně zlevňuje

Témata článku: Apple, Samsung, , Apple iPhone 4GB, Porušení patentů, Soudní proces, Dolar, Celková částka, Sam, Porušení, Mil, Zbývající část, San José, APP, Pór, Odvolací soud, Samsun, Konec války