Samsung letos vyrobí 413 mil. telefonů a navýší investice do OLEDů

Samsung očekává, že v letošním roce vyrobí 413 milionů smartphonů. A pokud se jeho odhady potvrdí, bude to znamenat meziroční pokles o 1,6 procenta. Loni Samsung, podle interní zprávy, vyrobil 420 milionů zařízení. Zatím nejplodnějším dvanáctiměsíčním obdobím pak byl rok 2013, kdy Samsung vyrobil 513 milionů zařízení. Tehdy se to příčítalo silným prodejům smartphonů řady Galaxy, díky čemuž musela být výroba navýšena. 

Jihokorejci se budou v dohledné době výrazně soustředit zejména na výrobu součástí pro různé jiné výrobce. Již dříve se hovořilo o tom, že by Samsung měl vyrábět Super AMOLED displeje pro iPhony příští generace, a podle zdroje bude do této oblasti investovat 7,4 miliard dolarů. Zvýšené náklady půjdou na vrub navýšení výroby displejových substrátů o 30 - 45 tisíc v letošním roce a o 45 tisíc v roce příštím. 

V souvislosti se zpomalením růstu mobilní divize se hovoří o tom, že by se do pozice nejvýnosnějšího businessu měla dostat právě polovodičová divize. Ta již nyní vyrábí část procesorů Apple A9 pro současně prodávané iPhony a dnes také oficiálně potvrdila výrobu Snapdragonu 820.

Via Digitimes, hipertextual

Váš názor Další článek: Alcatel prodává hodinky a smartphone z řady Go pro mladé

Témata článku: Samsung, , , , , , Substrát, Samsun, Sam, Telefon, Meziroční pokles, Let, Ruleta, Silný prodej, Mil,