Samsung i9300: odhlehčená verze Galaxy S III nebo Galaxy M?

Zatímco na Galaxy S III netrpělivě čekáme, na internet se mezi tím dostávají informace o jiných modelech Samsungu. Příkladem budiž model s produktovým označením GT-i9300. Když se v polovině března objevil poprvé na internetu, ihned zaujal. Všeobecně se mělo za to, že se bude jednat o očekávaný Galaxy S III. Postupně ale začaly vycházet navenek funkční vlastnosti, které by jej měly oproti očekávaným specifikacím vlajkové lodi trochu odlehčit. Telefon bude mít 4" AMOLED displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů, které jsme již viděli u Samsungu Galaxy Nexus (GT-i9250). Zařízení bude běžet na operačním systému Android 4.0.3 s grafickou nadstavbou TouchWiz, poháněn by měl být dvoujádrovým 1,4GHz procesorem Exynos. O grafiku se bude starat čip Mali-400 MP.

Klepněte pro větší obrázek 
Uniklé obrázky Samsungu GT-i9300 naznačují, že se bude jednat o mezičlánek mezi Galaxy S II a Galaxy S III.

Podle dalších zpráv z webu GSMarena.com se však jedná o model Galaxy M. Podle tohoto označení (M = Magical) bychom tedy mohli soudit, že zařízení spadá do střední třídy, která je i poměrně cenově dostupná. Nesmíme ale zapomenout na analogii modelových řad Wave a Galaxy. Podívejme se např. na modely Galaxy Y a Wave Y, hardware je podobný, Wave Y pak má větší a jemnější displej. Co je zajímavým faktem je to, že ve srovnání stejných označení mezi badou a Androidem u Samsungu mají modely Wave trochu funkčně navrch. Pokud se podíváme na model Wave M, který se k nám zatím oficiální cestou nedostal, zjistíme, že nabízí 3,6" TFT displej s rozlišením 320 x 480pix, což by případnému Galaxy M (pokud by se tak výše zmiňovaný model jmenoval) ani zdaleka nemohlo konkurovat, natož jej převyšovat.

Informace se zatím různí, spíše se přikláníme k názoru, že před sebou vidíme mezičlánek mezi modelem Galaxy S II a Galaxy S III. Zajímavostí jsou ale i samotné fotografie, na kterých lze vidět aplikace, které jsme doposud běžně vídali pouze u modelu Galaxy Note - jedná se o S Planner, S Suggest a S Memo, které využívají výhody ovládání dotykovým perem. Bylo by rozhodně zajímavé potkat stylus i u menších displejů, bude jej ale k čemu využít?

Podle posledních zpráv bude Samsung GT-i9300 oficiálně představen v polovině května. Samsung Galaxy S III by měl být pak představen 22. května v Londýně.

Diskuze (5) Další článek: Nokia vypouští aktualizační balíček pro modely 603, 700 a 701

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Y Duos, Planner, I/O, Galaxy s, Verze, Galaxy m, GAL, Magica, Samsun, Zajímavý fakt, Sam,