Samsung Gear Glass: utržené sluchátko s displejem už v září

Samsung chystá letos vypustit na trh své páté nositelné zařízení. Po hodinkách Gear 2, Gear 2 Neo a náramcích Gear Fit a Activity Tracker se máme dočkat představení příslušenství, které se zatím skrývá pod pracovním názvem Gear Glass. Má se jednat o částečnou odpověď Samsungu na chytré brýle Google Glass. Jeden rozdíl však bude zásadní, Gear Glass má být zpracováno ve formě sluchátka s přídavným displejem, nebude se tedy jednat o klasické „chytré brýle‟, jak je známe doposud. Na pravém uchu tak budete moci např. poslouchat hudbu, displej pak uvidíte a zřejmě i budete moci ovládat pravým okem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nákresy z patentů Samsungu, které ukazují, jak by mělo vypadat příslušenství „Gear Glass‟

Na loňském veletrhu IFA byly spolu s Galaxy Note 3 představeny hodinky Galaxy Gear první generace, na letošním veletrhu IFA (5. - 10. září v Berlíně) se pak máme společně s Galaxy Note 4 dočkat i právě zmiňovaného příslušenství Gear Glass. Alespoň tak se pro korejský zdroj vyjádřil zástupce Samsungu. Asi nikoho nepřekvapí, že nové příslušenství poběží na operačním systému Tizen, kterému Samsung nyní v oblasti „wearables‟ dává velký prostor a poměrně zdárně se mu tak daří zastupovat Android, který by jinak byl logickou volbou číslo jedna. O připravovaném příslušenství toho moc do detailů nevíme, pravděpodobně se však bude podobat současným nákresům z dokumentů podaných na patentovém úřadu v Koreji. Na detaily si tedy budeme muset počkat až do září.

Zdroj: Businesskorea 

Diskuze (6) Další článek: Booka Shade's: stovky mobilů v hledišti jako součást koncertu

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy Note 4, Displej, Nositelné zařízení, Sluchátko, Sam, Korejský zdroj, Zmiňované příslušenství, Sluch, Glass, Samsun, Zář, ? Displej, Gear, Září