Samsung Galaxy Tab Iris: prvotina od Samsungu s rozeznáváním očí

Když jsme vás nedávno informovali o tom, že Samsung chystá uvést do komerčního prodeje zařízení se skenerem očí, ani jsme netušili, jak blízko jsme od pravdy. Samsung dnes oficiálně představil tablet Galaxy Tab Iris, který je však produktem lokálního charakteru, protože je určen pouze pro vládní a B2B sektor v Indii.

Klepněte pro větší obrázek
První Samsung se skenerem očí - Galaxy Tab Iris

V základu máme před sebou vcelku obyčejný tablet, který je osazen 7" displejem, 1,2GHz čtyřjádrem, 5Mpix fotoaparátem a 8GB interní pamětí. Fotoaparát je určen pro focení a „skenování“ dokumentů, podpora USB OTG umožňuje připojení Flash disku, myši nebo USB klávesnice. Tablet má 3 600mAh baterii a na zádech najdeme zajímavý přírustek - samostatný snímač pro skenování obou očí.

Klepněte pro větší obrázek
Specifikace indického tabletu Galaxy Tab Iris

Díky tomu je tablet určen pro ukládání i těch nejcitlivějších dat, je tedy brán jako biometricky zabezpečené zařízení, které je připraveno na autentikaci Aadhaar. Jedná se o dvanáctimístné identifikační číslo vydané indickou agenturou UIA (Unique Identification Authority), které se v Indii používá k prokázání totožnosti.

Galaxy Tab Iris je tedy prvotinou, u které si Samsung na lokální úrovni vyzkouší skener očí, přičemž se počítá s tím, že celosvětově bude oční skener poprvé dostupný u připravovaného tabletofonu Galaxy Note 6.

Via Samsung News

Diskuze (6) Další článek: Huawei žaluje Samsung ohledně využívání 4G technologií

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Authority, Tab, Komerční prodej, GAL, Prvotina, Sam, Lokální charakter, Obyčejný tablet, Samsun,