Samsung Galaxy Tab E 9.6: kompletní informace a fotogalerie

V úterý jsme vás informovali o připravovaném tabletu Galaxy Tab E 9.6, který na svět „unikl“ prostřednictvím informační brožury operátora Taiwan Mobile. Netrvalo dlouho a o tabletu víme téměř vše a to včetně oficiální produktové grafiky. Zdrojem informací je tentokrát německý web Winfuture, přičemž grafika, zdá se, pochází z ruských či ukrajinských stránek Samsungu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tři barevné varianty Samsungu Galaxy Tab E 9.6 - bílá, černá a hnědá

Samotný tablet nese označení SM-T560 (Wi-Fi verze), resp. SM-T561 (3G verze), a na trh se dostane hned ve třech barevných variantách - bílé, černé a hnědé. Čelní strana je z větší části vyplněna 9,6" TFT LCD displejem s rozlišením 1 280 × 800 pix (poměr stran 16:10). Jemnost displeje, zdá se, bude na hraně, na druhou stranu se má 3G verze vejít s koncovou prodejní cenou do 200 EUR, tedy po přepočtu do 5 400 Kč. Wi-Fi varianta se pak bude prodávat o něco levněji. Pod displeje jsem umístěny základní ovladače, nad displejem je umístěna 2Mpix kamerka. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 5 Mpix. Plast na zadním krytu imituje struktura tkaniny, díky čemuž nemají záda klouzat ani při zpocených dlaních. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Boční pohled a zadní kryt, který má být vyroben z neklouzavého plastu

Tablet bude postaven na čtyřjádrovém procesoru Spreadtrum SC7730SE o taktu 1,3 GHz (Cortex-A7), grafickém adaptéru Mali-400 MP4 a na 1,5GB RAM. 8GB interní úložiště půjde rozšířit microSD kartami až o dalších 128 GB, pod nevyměnitelným zadním krytem bude přítomna 5 000mAh baterie. Tablet s tloušťkou 8,5 mm a hmotností 490 gramů se do prodeje dostane ještě s Androidem KitKat, u kterého nesmí chybět grafická nadstavba TouchWiz. Její součástí je např. dětský režim nebo Multidisplej, tj. zobrazení dvou aplikací najednou, který bude od Androidu M integrován přímo do základní verze systému.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Webová inforgrafika k fotoaparátu a k režimu Multidispleje

Samsung bude Galaxy Tab E 9.6 v první vlně nabízet pouze v Asii a Východní Evropě, ovšem nevíme, zdali do tohoto regionu můžeme u Samsungu počítat i ČR. Případné rozšíření dostupnosti na další regiony pak bude záležet především na tom, jak si tablet povede u zákazníků. Samsung tento model zatím oficiálně nepředstavil, takže se ještě jedná o nepotvrzené informace, soudě ale podle obsáhlosti tohoto úniku bude jeho oficiální představení doslova „za dveřmi“.

Zdroj: Winfuture.de

Diskuze (1) Další článek: Oblíbené aplikace, které nejvíce zpomalují váš telefon

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab E 8.0, Samsung Galaxy Tab E 8.0 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab E 9.6, Komplet, Komp, Fotogalerie, Wi-fi varianta, Samsun, Německý web, GAL, Info, Web WinFuture, Tab, Sam, F +, Foto,