Samsung Galaxy Star a Pocket Neo: lowendy pro mladé

Samsung představil další dva nové modely Galaxy. Vypadají stejně jako ty předchozí, jsou ale menší, hůře vybavené, a proto snad i levnější.

Samsung dnes nenápadně rozšířil řady svých androidových smartphonů Galaxy o dva základní levné modely. Pro označení zvolil zavedené názvy Star a Pocket, které už v minulosti v portfoliu figurovaly. Modely Samsung Galaxy Star a Samsung Galaxy Pocket Neo jsou podle slov výrobce určeny mladším začínajícím uživatelům, jejich uplatnění ale vidíme hlavně v rozvojových zemích nebo u uživatelů, kteří chtějí smartphone prověřené značky za co nejnižší cenu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Star v bílé a černé barvě

Velkou část výbavy mají oba modely společnou, proto se rovnou nabízí otázka, proč uvádět dva různé typy, když se vzájemně liší pouze v detailech. Smartphony nabídnou základní výbavu v čele s třípalcovým dotykovým displejem, Androidem 4.1 Jelly Bean, 4 GB vestavěné paměti, 512 MB RAM, 2Mpx fotoaparátem a pouze 1 200mAh akumulátor. Oba modely disponují funkcí dualSIM v tzv. režimu Always On, což znamená, že karty jsou neustále na příjmu a při telefonování z jedné jsou hovory z druhé karty na tuto přesměrovány. Stejná je dokonce i udávaná hmotnost 100,5 gramu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Star v bílé a černé barvě

Odlišnosti hledejme pouze v drobnostech. Kromě mírně rozdílného designu (obě novinky jsou kompaktní zakulacené oblázky) a s tím souvisejících jiných fyzických roměrů uvnitř Galaxy Star tepe jednojádrový 1GHz procesor, Galaxy Pocket Neo má takt na jednojádru pouze 850 MHz. Zajímavé ovšem je, že Samsung u Galaxy Star neudává podporu frekvencí pro sítě 3G. Pokud nejde o chybu ve specifikacích, prakticky poprvé se setkáváme s androidovým smartphonem, který je určen pouze pro GSM, a tím tedy GPRS nebo EDGE. Pocket Neo už 3G sítě umí a navíc má i GPS.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Pocket Neo v šedivé barvě

Novinky Samsung Galaxy Star a Galaxy Pocket Neo patří do nejnižšího patra portfolia chytrých telefonů Samsungu. Aby firma mohla v tomto segmentu konkurovat specialistům na levné androidy, mezi které patří např. Alcatel nebo Huawei, bude muset nasadit opravdu velmi nízkou cenovku. Vzhledem k absenci 3G u Galaxy Star by cena tohoto modelu neměla překročit 2 tisíce korun, Galaxy Pocket Neo bude nejspíš jen o pár stokorun dražší. O dostupnosti na jednotlivých trzích se bude teprve rozhodovat, Samsung navíc bude volit varianty s jednou a dvěma SIM kartami.

Samsung Galaxy Star Duos
S5282
rozměry a hmotnost: 105 × 58 × 11,9 mm, 101 g
displej: 3,0", kapacitní TFT LCD, 240 × 320, 133 PPI
sítě: GSM
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4
paměť: 4 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 200 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 2MPx, video (320 × 240)
17 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Samsung Galaxy Pocket Neo Duos
rozměry a hmotnost: 105 × 58 × 11,8 mm, 101 g
displej: 3,0", kapacitní TFT LCD, 240 × 320, 133 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 4 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 200 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 2MPx, video (320 × 240)
21 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (9) Další článek: Slováci dostali navigaci, co má Google pro Čechy? (Aktualizováno)

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Pocket, Samsung Galaxy Pocket Neo, Samsung Galaxy Pocket Neo Duos, Samsung Galaxy Star, Samsung Galaxy Star Duos, Neo +, Samsung Galaxy s, Pocket, Pro +, Sam, Low, GAL, Neo, Galaxy s, Udávaná hmotnost, Samsun,