Samsung Galaxy S9: Příští superstar se odhaluje díky pouzdru

Server BGR publikoval údajné rendery pouzdra značky Ghostek pro Samsung Galaxy S9, které prozrazuje některé designové detaily. Pokud budeme renderům věřit, dočkáme se přepracování zadní strany. Na ní se má nacházet duální fotoaparát s objektivy pod sebou, ještě níže je LED blesk, snímač srdečního tepu a čtečka otisků prstů (poprvé uprostřed zad).

Znamená to tedy, že Samsung čtečku ani příští rok nedostane pod displej? Přední strana je hodně schována v robustním pouzdře, ale to, co vidíme, se příliš neliší od Galaxy S8. Podle BGR potvrdily vzhled přední strany i další zdroje. Rámeček nad displejem má však být o něco tenčí, a také máme čekat jiný vzhled mřížky reproduktoru.

Boky jsou beze změny, vlevo najdeme regulátory hlasitosti a klávesu Bixby, vpravo zůstane zamykací klávesa. Horní hrana nabídne sekundární mikrofon a šuplík pro nanoSIM a microSD, byť na renderech je celá zakrytá odolným pouzdrem. Spodní hrana je sice také schovaná, ovšem podle popisu gumových záslepek můžeme předpokládat, že v telefonu zůstane USB-C i sluchátkový jackem.

S9 má stavět (alespoň v Evropě) na čipsetu Exynos 9810 se 4 nebo 6 GB RAM. Samsung údajně pracuje na rozpoznávání obličeje, které má přijít jako odpověď na Face ID v iPhonu X. Čtečka otisků zůstává, skener oční duhovky zřejmě také.

A kdy můžeme očekávat premiéru? Letos to bylo 29. března, pro příští rok se mluví o lednu, tedy před klíčovým barcelonským veletrhem MWC. Podle některých k tomu Samsung může tlačit zvýšený zájem o iPhone X.

Samsung má reklamu na oslavu výročí, už deset let se srovnává s iPhony:

Tip: Televize, video a DVD

Diskuze (6) Další článek: Pokémon Go končí s testováním EX Raidů. Poradíme, jak získat pokémona MewTwo

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Samsun, Spodní hrana, Pouzdro, Sup, Evropa, Srdeční tep, Přední strana, Čtečka,