Samsung Galaxy S9 má být představen už v lednu. Jaký k tomu bude důvod?

Zatímco v oblasti hodinek jihokorejský výrobce prodloužil období pro vydání nástupců na dva roky, v případě smartphonů řady Galaxy S zřejmě dojde ke zkrácení tradičního ročního intervalu mezi starou a novou generací. Podle zákulisních zpráv budou dodávky displejů pro Galaxy S9 z divize Samsung Display zahájeny již v listopadu. V případě letošních „es osmiček“, které se světu ukázaly v březnu, byly dodávky displejů spuštěny až v lednu.

Displeje bývají často dodávany dříve, než ostatní potřebné součástky, a výrobcům trvá dva až tří měsíce, než je vyprodukován dostatečný počet smartphonů. A pokud vezmeme v potaz dva „povinné“ výrobní měsíce před uvedením „es osmiček“, budoucí Galaxy S9 by mohl být představen již koncem ledna příštího roku. Do prodeje by se tak novinky (v plánu jsou opět dva modely) mohly dostat již v půlce února.

Podle jihokorejského zdroje i samotní dodavatelé Samsungu očekávají, že představení novinek bude o několik měsíců „urychleno“. Může za to i brzké zahájení vývoje, protože jihokorejci začali na „es devítkách“ pracovat již v dubnu letošního roku. Samsung si, podle zdroje, chce uspíšenými „devítkami“ pojistit prodeje vlajkových modelů, které budou soupeřit s iPhony 8.

Odhadujeme, že jednou z novinek u Galaxy S9 bude i AMOLED displej, který bude pokrývat úplně celou přední stranu. Jihokorejci jej v současné době dodávají Applu, a není vyloučeno, že brzy přijdou s podobným displejem i ve smartphonu s logem Samsung. Zřejmě také nastane čas na přesun čtečky otisků pod displej, tato technologie by totiž měla být příští rok dotažena do konce včetně dostatečné úrovně zabezpečení.

Současná generace - Galaxy S8 a Galaxy S8+:

Zdroj TheInvestor

Diskuze (20) Další článek: 10 nejpopulárnějších mobilních aplikací v USA: žádná z nich není placená

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy S9, Jihokorejec, Letošní rok, Stará generace, Vlajkový model, Roční interval, Protože, Samsung Galaxy s, Současná doba, Příští rok, AMOLED displej, Displej, Eso, Samsun, Informační mašinérie, Jihokorejský zdroj, Pře