Samsung Galaxy S7 má skrytou aplikaci pro nahrávání displeje. Jak ji najít?

Po aktualizaci na Android Nougat přestala u Galaxy S7 pracovat většina „screen recorderů“, které jste mohli dříve využít k nahrávání displeje, často i se zvukem a doplňkovým komentářem. Po spuštění se tyto aplikace automaticky ukončují. Pokud i po aktualizaci na Android 7.0 nechcete přijít o možnost nahrávání displeje, ukážeme vám, jak na to.

V prvé řadě je potřeba nainstalovat z Google Play Activity Launcher, dále pak systémovou aplikaci Record Screen (stahujte zde). Po spuštění Activity Launcheru vybereme vlevo nahoře položku All activities, a po načtení seznamu zde vyhledáme Record Screen. Rozklikneme boční šipku a podržíme prst na první položce Record Screen s vybereme Create shortcut. Tímto se na domovské obrazovce objeví zástupce této aplikace. Obdobně pokračujeme i u druhé ikony s ozubeným kolečkem.

Na ploše nyní máte dva zástupce s titulkem Record screen. Ikona s ozubeným kolečkem signalizuje nastavení, v němž můžete nastavit nahrávání zvuků a kvalitu videa (maximální rozlišení je 1 280 × 720 pix). Druhý zástupce slouží ke spuštění nahrávání, vypnete jej po kliknutí na plovoucí nahrávací ikonu na displeji. Pořízené videosoubory hledejte ve složce DCIM - Screen video.

Pozn. red.: Stažení a instalace aplikace Record screen je na vaše vlastní riziko.

Zdroj XDA

Diskuze (6) Další článek: Huawei Y5 (2017): nenápadná nižší třída do nabídek operátorů

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Nahrávání, ? Displej, Displej, Pro +, Pořízené video, Sam, GAL, XDA Developers, DCIM, Najít, Samsun, Samsung Galaxy s, Jak, Galaxy s