Samsung Galaxy S6 se dvěma SIM bude fungovat i v našich sítích

Samsung nabízí v Evropě dualSIM modely pouze ve střední třídě, pokud se však podíváme do Asie, najdeme zde dvousimkové varianty i těch nejvybavenějších modelů. Stejné to má být i s Galaxy S6 na Filipínách. Místní pobočka si totiž přímo vyžádala přítomnost ryze dvousimkové verze, v bočním šuplíku tedy budou vměstnány hned dvě nanoSIM karty za sebou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy S6 se bude na Filipínách prodávat v dualSIM verzi, díky široké podpoře frekvencí jej půjde plnohodnotně využívat i v mobilních sítích v ČR

I přes přítomnost dvou SIM v telefonu zůstane podpora LTE sítí, připojí se k ní ale jen jedna z vložených SIM karet. Pro druhou budou maximem sítě třetí generace. Krátký pohled na GSM frekvence na Filipínách značí to, že s případným používáním této dualSIM verze v ČR nebude problém, protože telefon podporuje základní sítě GSM 900/1 800 MHz. V rámci 3G sítí podporují filipínští operátoři frekvenci 2 100 MHz, takže ani zde patrně nebude žádný zádrhel.

U 4G je ale jedinou společnou frekvencí v ČR a na Filipínách 1 800 MHz, nevíme ale ještě, jaké frekvence bude S6 Duos podporovat navíc, protože jeho produktová stránka na webu tamní pobočky zatím neexistuje. Např. u Galaxy Note Edge prodávaného na Filipínách jsou podporovány i české frekvence LTE 800/900/1 800/2 100 MHz. Stejně je tomu u Galaxy Alpha, která je postavená na čipsetu Exynos, takže by se obdobná situace měla opakovat i u S6 Duos.

Uvítali byste, kdyby se u nás prodávala dvousimková varianta Samsungu Galaxy S6? Uvažovali byste o Galaxy S6 Duos natolik, že byste si ji nechali dovézt z Filipín? Prodej tam bude zahájen zřejmě hned v první vlně, tj. 10. dubna. Prodávat se budou 32 a 64GB varianty, přičemž 128GB model přijde do prodeje později.

Zdroj: Yugatech

Diskuze (13) Další článek: Kazam Tornado 455L a 552L: žiletky přibírají svaly

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsun, GAL, Produktová stránka, F +, Sít, Samsung Galaxy s, Síť