Samsung Galaxy S5 Neo s předstihem prozrazen českými e-shopy

Nestává se moc často, aby za únikem informací o oficiálně nepředstaveném modelu, stále některé české e-shopy. Přesně to se však stalo v případě připravované Samsungu Galaxy S5 Neo (produktové označení SM-G9F), o jehož přípravách jsme vás informovali již začátkem června. Právě levnější varianta loňského topmodelu od Samsungu se v tichosti objevila na českých e-shopech, namátkově vybíráme Sunnysoft („zboží se připravuje“), eproton (telefon s cenou zalistován na vyhledávačích cen) či CZC.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy S5 Neo bude vypadat stejně jako loňský Galaxy S5. Změny se odehrají jen procesoru a předním fotoaparátu

Právě poslední zmiňovaný e-shop stojí za únikem kompletních specifikací a fotografií telefonu. I když je třeba dodat, že na podpůrnou grafiku mohly být klidně využity tiskové fotografie ze Samsungu Galaxy S5. Z vnějšku bude totiž Galaxy S5 Neo k nerozeznání od loňské Galaxy S5, snad jediným vizuálním faktorem bude dostupnost pouze dvou barevných variant - čern a bílé. Základní Galaxy S5 byla k dispozici i ve zlaté a modré. Ty hlavní změny se tedy odehrají pouze uvnitř, čtyřjádrový Snapdragon 801 bude nahrazen méně výkonným osmijádrem Exynos 7580 o taktu 1,6 GHz a grafický adaptér Mali-T720. Další novinkou je vylepšená kamerka pro selfie, která má nově rozlišení 5 Mpix. Zbytek hardwaru zůstává při starém.

Distributor Agora uvádí dostupnost začátkem července, přičemž koncová cena se pohybuje mezi 11 a 12 tisíci. Loňský Galaxy S5 se přitom v oficiální distribuci stále prodává za 14 500 Kč. Pokud budete chtít ještě stále slušně vybavený Samsung, budete moci v případě Galaxy S5 Neo ušetřit několik tisíc. Postupem času by se měl loňský Galaxy S5 doprodat, přičemž jej na trhu nahradí právě Galaxy S5 Neo.

Diskuze (9) Další článek: T-Mobile od srpna zdraží některé služby. Čtěte dnes a možná ušetříte

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5 Neo, Shop, Neo +, Samsung Galaxy s, Český, Sam, Pře, Pro +, Neo, Samsun, Galaxy s, Předstih, GAL,