Samsung Galaxy S4: nové i inovované služby

Samsung Galaxy S4 se pomalu chystá na trh, na pultech obchodů jej najdeme již 27. dubna. Samsung u nové vlajkové lodi připravil nové, resp. upravil některé stávající služby, o kterých si něco málo povíme. Samsung u modelu Galaxy S4 použije aplikace Samsung Hub, která bude sloužit jako rozcestník pro konzumaci multimediální obsahu, tj. videí, hudby, her a elektronických knih. V rámci jednotného vzhledu aplikace bude k dispozici integrované hledání napříč všemi sekcemi:

  • Samsung Video - elektronická videopůjčovna s filmy z domácí i zahraniční produkce
  • Samsung Music - obchod s hudbou (včetně lokálních titulů)
  • Samsung Books - obchod s e-booky, během léta jsou plánovány i CZ/SK tituly
  • Samsung Games - bude pouze rozcestník na herní tituly, download bude řešen přes SamsungApps
  • Samsung Learning - interaktivní výukové materiály, u nás zatím k dispozici nebude
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Hub a jednotlivé obsahové sekce.

Mezi hlavní výhodu služby patří nákup multimediálního obsahu jednou střechou i provázanost s jednotným přihlášením a účtem Samsungu, přes který budou probíhat platby.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Graficky přepracovaný aplikační portál SamsungApps.

Aplikační portál SamsungApps dozná velkého redesignu, mezi aplikacemi se budou nabízet i vybrané aplikace z Google Play. Jak konkrétně bude provázanost vypadat, uvidíme až u testovacích kusů Galaxy S4.

Samsung WatchOn je webová služba Samsungu pro přístup k videím a filmům VOD (Video On Demand), které budou distribuovány zejména společnostmi Samsung Video, Blockbuster, Acetrax, a dalšími. Aplikace bude sloužit i pro vyhledávání videí na webu YouTube. WatchOn se bude moci napojit na Smart TV od Samsungu (pro zjištění EPG) a přehrávat obsah z displeje na televizi nebo naopak. Tato funkčnost je však k dispozici pouze pro 14 evropských zemích, ve kterých zatím ČR chybí. Podobné služby můžeme očekávat až v prvním čtvrtletí 2014. Aplikace WatchOn tak v našich končinách bude primárně sloužit jako univerzální IR ovladač televize a Set-top boxu. Uživatel si v rámci aplikace bude moci vybrat výrobce a model své domácí elektroniky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
AllShare Play se převlekl do nové designu, přidán byl i multimediální přehrávač.

Samsung Link je pak novým názvem pro stávající aplikaci AllShare Play. Došlo ke změně uživatelského rozhraní a byl zde vložen nativní přehrávač multimédií.

Diskuze (13) Další článek: Nejlevnější flatový tarif nabízí U:fon Air Telecom

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy s, GAL, Integrované hledání, Samsung Music, Nov, Webová služba, Galaxy s, Videopůjčovna, Sam, Samsun,