Samsung Galaxy Pocket: malý a levný Android

Samsung odhalil nový přírustek do nejlevnější řad modelů s Androidem. Galaxy Pocket dostává svému názvu a se svými rozměry 103,7 x 57,5 x 12 mm nebudete mít problém vměstnat jej i do menších kapes. Na palubě očekávejte menší 2,8" TN LCD displej s rozlišením 240 x 320 pixelů, 832MHz procesor nebo 2Mpix fotoaparát bez automatického ostření. Telefon poběží na Androidu 2.3, nabídne i zavedenou grafickou nadstavbu TouchWiz. Interní paměť o kapacitě 3 GB půjde rozšířit o microSD karty, k internetu se s telefonem připojíte přes HSDPA (3,6 Mb/s) nebo Wi-Fi. V rámci aplikační výbavy nebude chybět řada předpřipravených aplikací jako ChatOn, editor dokumentů Office nebo aplikační portál SamsungApps. O přísun energie se postará 1200mAh akumulátor.

Klepněte pro větší obrázek 
Galaxy Pocket se hodně podobá modelu Galaxy Y.

V nižší třídě smartphonů s Androidem má již Samsung svého zástupce - Galaxy Y, takže zde začíná být poměrně těsno. Oba modely jsou si víceméně hodně podobné. Novinka má oproti zmíněnému Galaxy Y menší displej, ale zato větší kapacitu paměti. Galaxy Pocket by měl být dostupný smartphone, jeho předpokládaná cena je po přepočtu, dle dostupných informací, stanovena na 3300 Kč. To se nám zdá poněkud hodně, doufáme však, že bude cenová politika nastavena daleko příznivěji. Za současného stavu by byla novinka vedle Galaxy Y (2895 Kč) téměř neprodejná. Nově představený model se začne ještě v březnu prodávat v Holandsku a Itálii, na další Evropské trhy se dostane v průběhu druhého čtvrtletí.

Diskuze (2) Další článek: Nový čínský hit: „Sent from my iPhone“

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Pocket, Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Y Duos, #Android, Levný android, GAL, Samsun, Sam, Pocket