Samsung Galaxy O bude specializován na virtuální realitu

V týdnu jsme vás již informovali o tom, že Samsung připravuje novou modelovou řadu Galaxy O. Samotné písmeno O v názvu se nám zdálo poměrně nestandardní, analytik Gene Munster z Piper Jaffray se domnívá, že nový model od Samsungu bude mít spojitost se společností Oculus. Mělo by se totiž jednat o smartphone, který bude přímo určen pro zobrazování virtuální reality.

Oculus chystá akci Connect2, která se uskuteční v období od 23. do 25. září v Hollywoodu, a právě zde by měl být představen nový Galaxy O. A pokud se nového smartphonu nedočkáme, očekává se, že zde Samsung s Oculusem alespoň představí samostatné zařízení pro virtuální realitu. To znamená, že by nové brýle fungovaly bez nutnosti vloženého smartphonu.

Munster to vidí jako potenciální výhodu, protože pro samostné virtuální brýle může být navržen specifický grafický čip, kterým by smartphony disponovat nemohly. Navíc, samostatné brýle by mohly mít displej s větším rozlišením, což by znamenalo, že zobrazovaná grafika bude na pohled jemnější a realističtější. Jak to s řadou Galaxy O nakonec dopadne, se tedy dozvíme zhruba za měsíc.

Zdroj: gforgames

 

Diskuze (2) Další článek: Coolpad Porto a Modena: první smartphony čínské značky u nás

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Münster, Samsun, Special, GAL, Vir, Real, Sam, Samostatné zařízení