Samsung Galaxy Note II: prodány 3 miliony za 37 dní

Samsung má další důvod slavit. Vedle soudem nařízené omluvy od společnosti Apple se mu daří i prodejně a po pouhých 37 dnech na trhu už distribuoval tři miliony kusů Samsung Galaxy Note II. Firma to uvedla na svém blogu Samsung Tomorrow. Hybridní zařízení na pomezí mezi tabletem a smartphonem se prodává rychleji než první generace Note, i přesto ale nedosahuje rychlosti prodeje čistě smartphonové vlajkové lodi Galaxy S III.

Důvod je jasný, zatímco Galaxy S III je ryzí smartphone pro široké spektrum uživatelů, Galaxy Note II je díky přítomnosti stylusu a s ním spojených grafických aplikací přeci jen o něco specializovanější zařízení pro kreativní jedince. Překážkou pro některé uživatele může být až příliš velký displej a tedy menší kompaktnost. Obě zařízení jsou jinak na špičkové úrovni, co se týče výbavy, a prodávají se za podobnou cenu.

V neděli se můžete těšit na velkou recenzi Samsungu Galaxy Note II

Samsung v posledním kvartálu prodal celkem 57 milionů kusů smartphonů a z trhu chytrých telefonů si tak ukousl více než třetinový podíl. Z ostatních výrobců se nad desetiprocentní podíl dostal pouze Apple se svým iPhonem. V aktuálním čtvrtletí, do kterého zasáhne prodejně bohaté předvánoční období, jihokorejská firma očekává další navýšení prodaných smartphonů.

Samsung Galaxy Note II
N7100
rozměry a hmotnost: 151 × 81 × 9,4 mm, 180 g
displej: 5,5", kapacitní Super AMOLED, 720 × 1 280, 267 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 3 100 mAh
procesor: Samsung Exynos 4412 P (4× Cortex-A9, 2 GHz, 32nm)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 8MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
33 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (58) Další článek: Microsoft vyvíjí vlastní smartphone, chce být jako Apple a Google

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Mil, GAL, Note II, Pro +, Sam, Rychlost prodeje, Galax Note, Galaxy note, Samsun, Note,