Samsung Galaxy Note Edge bude koncept s omezenou dostupností

Samsung oficiálně oznámil něco, co už je známo od veletrhu IFA v Berlíně. Na tiskové konferenci v Jižní Koreji oznámil prezident Samsungu D.J. Lee, že zahnutá varianta Galaxy Note 4 je zařízením technologicky náročným na výrobu, a že se začne v Jižní Koreji prodávat koncem října. Na další trhy se s ním počítá později, přičemž datum zahájení prodejů bude pro každou zemi rozdílné. Jedním dechem ale dodává, že Galaxy Note Edge je spíše konceptem než masově prodávaným zařízením, a že bude jeho prodej v několika dalších zemích světa poměrně hodně omezen.

Samsung Galaxy Note Edge
rozměry a hmotnost: 151 × 82 × 8,3 mm, 174 g
displej: 5,6", kapacitní Super AMOLED, 1 600 × 2 560, 539 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 5, Bluetooth 4.1, GPS
paměť: 32 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 3 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 805 (4× Krait 450, 3 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.4 (Kitkat)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
43 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Stále tak platí úvodní plány, podle kterých se s Galaxy Note Edge nepočítá ani v ČR. I když lze předpokládat, že se u nás nějaké dovozové kusy v posledním čtvrtletí objeví. Cílem Samsungu je do konce letošního roku rozdistribuovat 1 milion kusů, což se shoduje i s nedávno uvedenými odhady analytiků, kteří polemizovali nad možnými výrobními kapacitami Samsungu pro svůj nový tabletofon se zahnutým displejem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Výsledky v Antutu u Galaxy Alpha a čínské verze Galaxy Note Edge. V prvním případě je vysoký výsledek dílem výkonného grafické adaptéru pracujícím s menším rozlišením, ve druhém případě to je výrazně vylepšený čipset, který se k obdobnému výsledku dopracoval i s QHD Super AMOLED displejem

Čínská varianta Galaxy Note Edge však již byla otestována v rámci benchmarku Antutu a s výsledkem 47 918 bodů se umístila na špici výsledkové listiny. V redakci jsme stejným testem prohnali i Samsung Galaxy Alpha, který si připsal zisk 49 160 bodů. Ten je připisován výkonnému osmijádrovému čipsetu Exynos 5430 a výkonnému grafickému čipu Mali-T628, který vše zobrazuje na menším rozlišení 1 280 × 720 pix. V případě Note Edge je použit zatím nejvýkonnější osmijádrový procesor Samsungu, Exynos 5433, a ještě vylepšený grafický adaptér Mali-T760. Výsledky v Antutu jsou podle dostupných informací srovnatelné s Galaxy Note 4 postaveným na 2,7GHz Snapdragonu 805.

I přesto, že se se Samsungem Galaxy Note Edge oficiálně nepočítá na český trh, budeme se snažit získat alespoň jeden kus k redakčnímu testování.

Zdroj: Mutantcell

Diskuze (20) Další článek: Lama nabízí 2 000 Kč za přenos čísla, ale...

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note Edge, Koncept, Galaxy note, Čínská varianta, Dostupnost, GAL, Edge +, Výrobní kapacita, Stejný test, Samsun, Note, Redakční testování, Sam, Note Edge, Galax Note, DOS, Výkonné osmijádro