Samsung Galaxy Note 8 bude bez čtečky otisků v displeji. Na vině je rozdílný jas

Již od vypuknutí spekulací ohledně připravovaného Samsungu Galaxy Note 8 se hovoří zejména o tom, že jihokorejci pod displej zakomponují snímač otisků prstů. To se původně očekávalo již u letošních „es osmiček“, ovšem technologie ještě nebyla dotažena úplně do konce, proto od ní Samsung upustil. A protože se o podobné funkci spekuluje u letošního iPhonu 8, bylo zřejmé, že se do podobné technologie pustí i Samsung.

Podle prvních zpráv bylo hlavní příčinou nedostatečné zajištění „bezpečnosti“, pokud by byl snímač umístěn přímo pod displejem. Podle nových zpráv je však příčina daleko prozaičtější. Oblast, okolo které byl u prototypu umístěn snímač otisků, byla totiž výrazně jasnější, než zbývající části displeje. A protože Samsung tento problém nedokázal včas vyřešit, zřejmě se skeneru otisků prstů v displeji hned tak nedočkáme. Podle některých má být technologie dotažena do konce až příští rok.

V platnosti tak zůstávají barevné rendery z minulého týdne, na kterých je vidět zadní strana Galaxy Note 8 s duálním fotoaparátem, pod kterým je umístěn vycentrovaný snímač otisků prstů. Vzhledově by se měl telefon poměrně výrazně podobat letošním Galaxy S8 a Galaxy S8+, největším rozdílem bude pero S Pen umístěné v těle tabletofonu a také větší 6,4" displej. Představení Samsungu Galaxy Note 8 se očekává na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně. 

A co se týká snímače otisků prstů přímo v displeji, Samsungu i Applu má „vypálit rybník“ výrobce Vivo, který má první smartphone s čtečkou pod displejem představit v nadcházejících měsících. Podobné řešení se následně očekává i u iPhonu 8.

Samsung Galaxy Note 8 je venku, povídali jsme si o něm v Týdnu mobilně:

Zdroj Androidheadlines

Diskuze (11) Další článek: Top LG nakonec dostane lepší zvuk a bezdrátové dobíjení, ale připlatíte si. Je tu LG G6+

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Galax Note, Rybník, Galaxy note, Podobné řešení, Letošní galaxy, Rozdíl, Galaxy S s perem S Pen, Zbývající část, ? Displej, Displej, Největší rozdíl, Nadcházející měsíc, Zadní strana, SMART wi-fi, GAL, Sam