Samsung Galaxy Note 4 má mít displej Youm ohnutý za roh

Nedlouho po přestavení a uvedení Galaxy S5 na trh se již začínají objevovat první zprávy a indicie k chystanému tabletofonu Galaxy Note 4. První spekulace rozvířil víceprezident produktového plánování Samsungu, Hankil Yoo, který naznačil, že bychom právě u Galaxy Note 4 měli dočkat změny několik let zavedeného konceptu. Neoficiální informace hovoří o tom, že by měl být chystaný tabletofon představen se třístranným zahnutým displejem Youm vlastní výroby, který byl veřejnosti prezentován již v lednu roku 2013.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prototyp Samsungu s displejem Youm, podobně by měl vypadat i Galaxy Note 4

Displej se zkosenými hranami má hlavní výhodu v tom, že při použití flipového pouzdra můžete v zavřeném stavu vidět z boku rolující notifikace hovorů, e-mailů, postupně se odhalující obsah přijaté textovky nebo zprávy přátel z komunitních webů. Jednat se má o Super AMOLED displej, většinová část bude po přiklopení flipu vypnuta, takže nebude spotřebovávat cenou energii. V pohotovostním stavu si zase můžete na kraj umístit nejpoužívanější zástupce aplikací, které s vámi budou „cestovat“, ať již jste v telefonu kdekoliv. Boční hrana může přidat na vizuální atraktivitě např. u vícestránkové galerie se záložkami, které by byly umístěny právě na boční části displeje. Pokud by Samsung k třístrannému displeji představil i vlastní SDK, dokázali bychom si zde představit i určité mini widgety, kterým by stačil přidělený úzký prostor.

Pokud se nestane nic nepředvídatelného, představí Samsung model Galaxy Note 4 na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně.

Zdroj: Zdnet

Diskuze (41) Další článek: TOP 10 smartphonů u našich operátorů v březnu

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, GAL, Galaxy note, Galax Note, ? Displej, Note, Mít, Produktové plánování, Roh, Sam, Nejpoužívanější zástupce, Displej, Chystaný tablet, Samsun, První spekulace, Boční hrana,