Samsung do TouchWizu integruje obchod se schématy. Začne u S6

Samsungy Galaxy A3 a Galaxy A5 přinesly na systémové úrovni novinku - schémata. Nejedná se však o úplnou novinku mezi výrobci Androidů, např. Sony již dlouhodobě nabízí vlastní schémata Xperia Themes, která mohou naskinovat na 280 systémově používaných položek. Podobnou cestou by se měla nést i schémata od Samsungu, která si odbudou obnovenou premiéru u připravovaného Galaxy S6. Navíc mají být přítomna i u dalších nových Samsungů s Androidem jako pevná součást nového TouchWizu.

Klepněte pro větší obrázek
Ikona budoucího obchodu se schématy u Samsungu Galaxy S6 a dalších novějších smartphonů s Androidem

Funkce bude nazývána Themes Center (v překladu Centrum schémat) a umožní o něco větší personalizaci, než v případě Galaxy A3 a Galaxy A5. K úpravě pozadí domovské obrazovky, lockscreenu a ikon přidá možnost úpravy zvuků. Navíc bude možné nastavovat schémata podle událostí, resp. data v kalendáři. Na prvního května tak půjde nastavit jarní téma, zatímco na Štědrý den zase vánoční. Tyto změny schémat by pak měly probíhat automaticky. Samsung připravuje i dedikovaný obchod se schématy, který nazve Theme Store. Zatím se neví, zdali se bude jednat o součást Galaxy Apps, nebo o úplně oddělený projekt. Měla by na něm však být nabízena schémata od třetích stran, takže výhledově počítáme s tím, že Samsung uvolní nástroje pro tvorbu schémat v rámci svého API i pro veřejnost.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (22) Další článek: Na sport chytře: snowboard, šlapátko i křeslo [CES]

Témata článku: Samsung, Sony, , , , , Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy A3 (2016), Samsung Galaxy A3 Dual, Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Schéma, Pevná součást, Theme store, Obchod, Samsun, I/O,