Samsung chystá pro rok 2013 ohebné a Full HD displeje

Rok 2013 by u Samsungu měl být rokem inovací displejů, napovídá o tom řada informační zdrojů. Již koncem roku se dle korejského webu ddaily.co.uk chystá start výroby Full HD (1920 x 1080 pix) AMOLED displejů pro mobilní zařízení produktové řady Galaxy pro příští rok. Korejský výrobce má v záloze již připravené Full HD LCD displeje, kterými bude moci nahradit případný nedostatek Super AMOLED panelů. Všeobecně se očekává, že Full HD AMOLED displeje poputují do high-end smartphonů, tabletofonů a tabletů, zatímco pro zařízení těsně pod vrcholem mohou být připraveny LCD displeje s rozlišením 1080p. Nejnovější Full HD displeje mají využívat FMM RGB matici s jemností až 440ppi.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Super AMOLED displeje se v roce 2013 budou dodávat i ve Full HD rozlišení. Samsung také začne masově vyrábět ohebné displeje, se kterými se u mobilních zařízení setkáme již příští rok. 

Určitý pokrok se také očekává u ohebných OLED displejů. Podle webového portálu WSJ se jejich hromadné nasazování chystá právě v příštím roce, úplný začátek je pak stanoven na první polovinu roku. Ohebné displeje přinášejí řadu výhod pro uživatele i pro samotného výrobce. Dostat se tak může i na doposud nepoužívané koncepce mobilních zařízení. Pokud půjde zařízení s displejem složit, případně ohýbat, bude lépe přenositelné, zvláště co se velkých úhlopříček displejů týče. Technologie výroby nových panelů se navíc nemusí podepsat na ceně (byť ze začátku jistě bude exkluzivita naceněna trochu výše), protože výroba plastových částí je daleko levnější, než nynější skleněné plochy zobrazovačů. Mimo Samsungu se chystá s ohybnými displeji začít i LG, Sony a Sharp. Prvním Samsungem s ohebným displejem bude s největší pravděpodobností avizovaný GT-B9150, který by měl být oficiálně představen na veletrhu MWC 2013.

Diskuze (28) Další článek: Ericsson: jak vypadala komunikace během hurikánu Sandy

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy Pro, Full HD, HD + displej, Ohebný oled, Případný nedostatek, Informační zdroj, F +, HD +, Ful HD, Full HD +, Full HD AMOLED, Technologie výroby, Pro +, Full HD + displej, Displej, Samsun, Full HD displej, DDaily, Určitý pokrok, HD displej, Full, Sam