Samsung chystá fotomobil S4 Zoom, odolný S4 Activ a S4 Mini

Pokud se v případě Samsungu bavíme o produktové linii zařízení Galaxy, máme tím na mysli celé portfolio zařízení s Androidem. Mezi nejvýznačnější modely se řadí produkty s názvem Galaxy S, zatím posledním zástupcem je Galaxy S4. V současné době Samsung plánuje rozšířit svou nabídku o trojici modelů, které budou oproti základnímu Galaxy S4 nacíleny různými směry. Na trhu se objeví fotomobil Galaxy S4 Zoom, odolný model do terénu, pravděpodobně konkurent Sony Xperia Z, Galaxy S4 Activ, a zmenšená verze Galaxy S4 Mini. Protože již známe vzhled a některé specifikace zmenšeného Galaxy S4, budu se věnovat pouze prvním dvěma zmiňovaným zařízením.

Samsung Galaxy S4 Zoom (SM-C1010) by měl být prvním pořádným fotomobilem od Samsungu s 16Mpix snímačem. Samsung již tento čip použil u Galaxy Camery, pokud se zaměříme na označení „zoom“, myslím, že můžeme uvažovat i o tom, že bude zařízení disponovat optickým zoomem. Otázkou však zůstává, zdali se bude jednat o další Galaxy Cameru či o klon mezi Galaxy Camerou a Galaxy S4. Jihokorejský výrobce se rozhodl do zařízení integrovat 4,3" qHD Super AMOLED displej, informace o použitém procesoru zatím nejsou známy, ale spekuluje se o dvoujádru nebo čtyřjádru Exynos vlastní výroby.

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung se u Galaxy S4 Zoom zcela jistě inspiruje u Galaxy Camery. Jak moc si oba modely budou podobné, si ale netroufáme odhadovat

Co se týče úložiště, základem bude 8GB interní paměť rozšiřitelná o microSD karty, z konektivity dále můžeme vypíchnout přítomnost Bluetooth 4.0, Wi-Fi nebo A-GPS. Zařízení bude běžet na Androidu Jelly Bean s grafickou nadstavbou TouchWiz UX. S4 Zoom bude v prodeji v bílé i černé barevné variantě.

Samsung Galaxy S4 Activ (GT-I9295) by měl být přímou odpovědí Samsungu na Xperii Z od Sony. Podle dostupných informací bychom se mohli dočkat i změn v designu, který by se měl od současného vzhledu Galaxy S4 poměrně hodně odlišovat. Spolu s přístrojem by se mělo objevit i speciální outdoorové příslušenství, pevně doufám, že se dočkáme i držáku na kolo, abyste se zařízením mohli bez problémů vyrazit i na cyklovýlety do přírody. Novinka vzdá hold prvnímu odolnému Samsungu, modelu Galaxy Xcover, od kterého si vypůjčí oranžovou barevnou variantu s názvem Metallic Orange.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Seznam odolných smartphonů Samsungu vyjde zatím na dvě položky, Galaxy Xcover a Galaxy Xcover 2. Třetí odolný model, Galaxy S4 Activ, z nich bude zdaleka nejvybavenější

Neoficiální údaje o dostupnosti hovoří o tom, že bychom se měli trojice zmiňovaných zařízení dočkat na trhu v následujících obdobích:

  • S4 Zoom - černá 23. týden (od 3. června), bílá 25. týden (od 17. června)
  • S4 Activ - oranžová 29. týden (od 15. července)
  • S4 Mini - bílá a černá 25. týden (od 17. června)

Protože jsou prodeje těchto smartphonů plánovány na letní měsíce, očekáváme jejich brzké oficiální představení, zřejmě do konce května.

Zdroj: Sammobile.com

Diskuze (23) Další článek: Marže českých operátorů patří k nejvyšším na světě

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Camera, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4 mini, Samsung Galaxy S4 mini Duos, Samsung Galaxy S4 Zoom, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy Xcover, Samsung Galaxy Xcover 2, Sony Xperia Z, Mini, #zoom, Celé portfolio, Zoom, Poslední zástupce, Min, F +, Samsun, Mini +, Foto,