Samsung celosvětově rozdistribuoval 10 milionů Galaxy Note 3

Samsung v prvním měsíci dostupnosti na celosvětové trhy dodal 5 milionů kusů Galaxy Note 3, ke konci listopadu se jeho celosvětové dodávky vyšplhaly na deset milionů. Jihokorejský výrobce u svých modelů neeviduje fyzicky všechny prodané kusy, ale jen ty, které dodal koncovým řetězcům a národním distributorům, skutečně prodaných kusů tedy bude méně. I tak je ale vidět, že je po nejnovějším tabletofonu se stylusem S Pen poměrně velká poptávka. Hlavním parametrem výběru je dle výrobce podpora LTE (u verze se Snapdragonem 800), multitasking na velkém displeji a zjednodušené zadávání textů perem v asijských zemích.

Klepněte pro větší obrázek 
Samsungu Galaxy Note 3 se celosvětově dodalo do prodejních sítí a kanálů více než 10 milionu kusů. Prodává se v několika barevných variantách a v závislosti na trzích je nabízena 3G nebo LTE varianta. U nás se můžeme setkat s druhou zmiňovanou, která je vybavena procesorem Snapdragon 800. Do konce roku ji můžete pořídit s 2500 Kč slevou, kterou vám výrobce po nákupu vrátí zpět.

Pokud se podíváme na první Galaxy Note, dodávky se dostaly na hranici deseti milionů po devíti měsících, u loňského Galaxy Note II to byly čtyři měsíce. Galaxy Note 3 byl na celosvětové trhy uveden 25. září a na pomyslnou „metu úspěšnosti“ mu to trvalo jen dva měsíce. Samsung si je pravděpodobně vědom, že smartphony s velkými displeji a velkokapacitními bateriemi táhnou, jejich brzdou však může být poměrně vysoká cena. Možná právě proto výrobce chystá odlehčenou verzi Galaxy Note 3 s přízviskem Lite, která se má na trh dostat v příštím roce.

Zdroj: Samsungtomorrow

Diskuze (24) Další článek: Telekomunikace v ČR rostou, loni jsme provolali 17,6 miliardy minut

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy Note II, Samsun, Hlavní parametr, Galaxy note, Sam, Note, První galaxy, Velkokapacitní baterie, Galax Note, Mil, Nejnovější tabletofon, GAL, Velká poptávka,