Samsung C-Lab: „chytré“ boty pro golfisty a „volající“ pásek k hodinkám

Inovační centrum Samsung C-Lab, které bylo vytvořeno v Samsung Digital City v jihokorejském Suwonu vyprodukovala další dva zajímavé produkty, které se zřejmě do komerčního prodeje se zřejmě hned tak nedostanou. Na druhou stranu ukazují, že segment nositelností vlastně nemá vůbec žádné zábrany ani hranice.

První „nositelností“ jsou chytré boty IOFIT, které jsou prvním produktem svého druhu na světě, jenž jsou určeny pro amatérské i profesionální golfisty. Boty jsou spárovány s telefon pomocí Bluetooth, přes nějž jsou veškerá data odesílána do podpůrné aplikace v blízkém smartphonu. Boty mají v podrážce zabudované tlakové senzory, které měří váhové posuny v reálném čase (v řádu milisekund), což slouží k vylepšení techniky švihu při odpalech. Senzory jsou vodotěsné a jsou navrženy na zátěž až 150 kg.

Klepněte pro větší obrázek
Chytré boty IOFIT a podpůrná aplikace napomohou golfistům se správnými odpaly

Aplikace v telefonu pak vyhodnotí veškerá získaná data, může nabídnout doporučení, jak váš švih zlepšit, či jej umožní srovnat se švihem vašich golfových přátel. Boty IOFIT již za sebou mají úspěšnou kampaň na Kickstarteru, cíl 30 tisíc dolarů byl zafinancován do 10 hodin od zveřejnění nabídky. Testovací kusy jíž zamířily do některých mobilních a sportovních redakcí, takže tyto chytré boty mohou mít z dlouhodobého hlediska poměrně zajímavou budoucnost.

Klepněte pro větší obrázek
 S chytrým páskem SGNL bude možné volání „s prstem u ucha“

Další novinkou C-Lab je chytrý pásek, který je v této chvíli označen jako SGNL. Tento řemínek má jakýmkoliv hodinkám přidat celou řadu funkcí. Tou nejvýraznější je telefonování „s prstem v uchu“, kdy hovor přes Bluetooth slyšíte opravdu „soukromě“, váš hlas je přitom nahráván řemínkem a přenášen zpět do smartphonu přes Bluetooth. Produkt má podle Samsungu tak velký potenciál, že se stal prvním produktem nově založené dceřiné společnosti. 

Via Samsung News

Diskuze (4) Další článek: LG G5 se moc neprodává, a tak ho firma aspoň rozebrala, aby ukázala, co je uvnitř

Témata článku: Samsung, , , , Pás, Lab, Sgnl, Hod, Suwonu, Golfový, Komerční prodej, Golf, Digital City, Samsung Digital City, Pro +, Samsun, Sam, První produkt, Inovační centrum, Podpůrná aplikace, Pomoc bluetooth, Velký potenciál, Chytré, Pas, Boty