Samsung: Blíží se éra chytrých zrcadel a průhledných panelů

Divize Samsung Display v Hongkongu oficiálně představila chytrá zrcadla s displejem, která doplní dalěí chytrou, ovšem víceméně nositelnou, elektroniku v podání chytrých náramků, brýlí a hlavně hodinek. Samsung představil průhledné a zrcadlové OLED panely, které jsou určeny pro domácnosti i pro firemní použití. Příkladem prvního může být ranní hygiena, při které se dozvíte, co je nového na Twitteru, jaké je aktuálně počasí, čas v různých koutech světa nebo se na 55" zrcadle zobrazí notifikace z vašeho telefonu. 

Klepněte pro větší obrázek
Jako „chytré“ už nebudeme pouvažovat jen brýle, náramky a hodinky, brzy se chytrými stanou i zrcadla

Samsung nové displeje spojil s technologií Intel Real Sense, která používá ke snímání osoby před zrcadlem 3D kamery, na základě kterých v odrazu zrcadle zobrazuje virtuální objekty. Pomocí připojeného telefonu si tak třeba můžete „nanečisto“ zkoušet ve virtuální realitě různé kusy oblečení, šperků a různých doplňků. Tato „chytrá“ zrcadla by se měla brzy začít objevovat v klenotnictvích značky Chow Sang Sang a posléze by se měla dostat do významných obchodů po celém světě. Samsung není první, kdo přišel s „chytrým“ zrcadlem, ovšem má o polovinu vyšší odrazivost, než u konkurenčních modelů, odezva se podařila snížit na méně než jednu milisekundu (průhledné LCD panely mají odezvu 8 ms). Hlavní rozdíl je také v tom, že OLED panely nepotřebují podsvícení obrazu, svítí totiž přímo jednotlivé pixely.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
„Chytré“ zrcadlo můžete využít i pro virtuální zobrazení oblečení a doplňků na svém těle. Průhledný OLED displej bude mít čistě informační účely

Průhledný OLED displej zase může sloužit k reklamním účelům nebo k zobrazení veřejných a dopravních informací v hotelech, obchodech, vlakových stanicích nebo autobusových zastávkách. Obraz je na něj možné projektovat až ve Full HD, Součástí displeje jsou čelní a zadní kamery, kterou slouží k různým vyhodnocovacím účelům, zejména k detekci osob, okolního prostoru a osvětlení.

Zdroj: DailyMail

Diskuze (10) Další článek: Apple Music: nepřehledný guláš hudebních služeb

Témata článku: Samsung, , , , Virtuální objekt, Sam, Samsun, Průhledný panel, Hygiena, Pan, Firemní použití, Příklad první, Okolní prostor, Panel, Dailymail, Pán, Reklamní účel, Éra, Chytrý