Samsung AllTogether: instant messaging tak trochu jinak

V Samsungu Galaxy Note 4 zanedlouho debutuje nová aplikace z dílny Samsungu, která nese název AllTogether. Jedná se o variantu instant messagingu, možná spíše o variantu skupinového chatu. Jedno zařízení musí nejprve vytvořit skupinu, stane se tak řídícím smartphonem, ke kterému se ostatní připojí. Při spuštění aplikace je deaktivována Wi-Fi, protože aplikace používá multicast přes Wi-Fi označovaný jako „Snadná skupinová síť“. Je-li aktivní, zobrazí se v horní liště ikona Wi-Fi, která má pod sebou dvojici šipek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Spouštíme AllTogether, hlavní obrazovka, připojení ke skupině a nastavení

Aplikace má tři záložky, v první vytvoříte novou síť, ve druhé záložce se připojíte k nějaké již vytvořené síti a v poslední záložce najdete oblíbené sítě. Vaše zařízení je vyobrazeno ve středu kruhu, okolní zařízení pak najdete po jeho obvodu. Pokud chcete hlasově mluvit se všemi členy skupiny, stačí podržet prst na modrém tlačítku a mluvit, což se trochu podobá u nás kdysi málo používanému Push To Talk. V jednu chvíli totiž může mluvit pouze jednat osoba, AllTogether ale vše drží ryze v softwarové úrovni. Tímto způsobem hlas v reálném čase distribuujete na všechna zařízení ve skupině najednou, pokud chcete s někým mluvit soukromě, stačí na něj kliknout a provést hovor stejným způsobem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hlasová komunikace skupinová a soukromá, textový chat

Hovory jdou slyšet i při zamknutém displeji, pokud vám někdy přes AllTogether „volá“, telefon zavibruje a následně přenáší hlas. Pokud chcete volání vypnout, můžete si v aplikaci vypnout hlasitý reproduktor. Pokud chcete skupinu jen „prozvonit“, stačí jen vyslat krátké zvukové upozornění. A pokud nejste na hlasové dorozumívání, stále je tu skupinový chat s tím, že o nepřečtených zprávách vás informuje stavová LED dioda. V případě Galaxy S5 s nejnovějším TouchWizem se ovládací prvky AllTogether dokonce přestěhovaly na zamknutou obrazovku, pokud vám aplikace běží na pozadí. Hovory a upozornění tak můžete vysílat hned z lockscreenu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pokud skupinu opustí řídící zařízení, musí předat řízení jinému smartphonu. Ovladače pro spuštění vysílání, poslání krátké notifikace a utlumení zvuku jsou umístěny v horní výsuvné liště i na zamykací obrazovce

A k čemu může být AllTogether vhodný? Napadá nás hlasové dorozumívání mezi kancelářemi ve firmě, či v textové formě při pobytu v posluchárně nebo na koncertu. Aplikace AllTogether bude předinstalována v Samsungu Galaxy Note 4, již teď si ji ale můžete vyzkoušet na stávajících smartphonech Samsungu. Stáhnout ji můžete zde.

Váš názor Další článek: Nejlepší aplikace a hry pro malé děti

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, Jin, Hlasová komunikace, Samsun, INS, Člen skupiny, Sam, Meš