Revoluční Essential Phone je tak složitě navržený, že téměř nejde opravit

Když „otec Androidu“ Andy Rubin představil svůj „smartphone budoucnosti“ The Esseintal Phone, telefon vyvolal velkou vlnu mediálního zájmu. Telefon jako první přišel s displejem přes celou přední stranu, v němž je jen výřez pro selfie kamerku. Smartphone představený koncem května se měl do prodeje dostat již v červenci, nakonec se k prvním zájemcům dostává až začátkem září.

Web iFixit telefon rozebral, aby určil, co se v něm skrývá, a vyhodnotil jeho opravitelnost. V Galerii se tak můžete podívat na zajímavé obrázky vnitřností telefonu, do kterého se snad nedostanete jinak, než přes prasklý displej... iFixit telefonu udělil „skóre opravitelnosti“ 1/10 s vyjádřením: „Díky téměř neviditelným spojům a velkému množství lepidla směřuje jakýkoliv pokus o opravu k ještě většímu poškození telefonu“.

Protože při rozebírání telefonu nepomohlo zahřátí, musel být telefon zchlazen na velmi nízkou teplotu a i přesto bylo třeba se dovnitř „prokousat“ přes displej, který by byl při případném servisním zásahu úplně zničen. Rizikovým místem telefonu je konektor USB-C, který budou díky absenci sluchátkového jacku uživatelé používat velmi často. A tento konektor je umístěn přímo na základní desce telefonu. Baterie je přichycena lepidlem, které pevně drží i při její výměně, ovšem dostat se k samotné baterii je velkým oříškem i pro zkušené „rozebírače“.

Jak ovládat mobil z obrazovky počítače:

Diskuze (6) Další článek: Bezrámečkový smartphone od výrobce tužkových baterií dokáže nabíjet i ostatní zařízení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , The Essential Ph, Poškození, Essential Phone, Mediální zájem, Essential pH, Protože, Výřez, Web iFixit, Nízká teplota, Riziko, Lepidlo,