Povedené vozítko: Koncepční rover NASA vypadá jako Batmobil

Zástupci Kennedy Space Centre Visitor Complex a Parker Brothers Concepts představili výsledek spolupráce – šestikolový elektrický rover, navržený pro výzkum povrchu Marsu. Je dlouhé 8,5 metrů, hmotnost je asi 2,27 tuny a maximální rychlost se odhaduje na 96-112 km/hod.

Jeden z jeho tvůrců – Marc Parker z Parker Brothers Concepts – uvedl, že NASA jejich společnosti sdělila požadované parametry a design nechala na nich. Výsledný rover, který na první pohled připomína Batmobil, nazývá „dvouúčelovým“.

„Ve skutečnosti je uprostřed rozdělen,“ vysvětlil v rozhovoru pro Business Insider. „Zadní část je plnohodnotná laboratoř a přední kokpit.“

Závěrem ještě jednou připomeňme, že se jedná koncepční vozidlo. To znamená, že není určeno pro nasazení do akce, ale může sloužit jako prototyp budoucích roverů. Jeho další, možná ještě důležitější úlohou je pak vzbuzovat v lidech zájem o výzkum vesmíru.

Zdroj: Business Insider, Futurism

Váš názor Další článek: Před pěti lety skandál, dnes to zkouší znovu. Vodafone zastavil pomalý internet po dosažení FUP

Témata článku: , , , První pohled, Požadovaný parametr, Zadní část, Concepts, Maximální rychlost, Businessinsider, Mars, Výzkum, Business Insider, Jak, Kennedy, Výsledek spolupráce, Mars Rover, Insider, Vozidlo, Vozítko, Rover, Batmobil