Používáte emoji? Podle studie máte více sexu

Emoji neboli smajlíky se v průběhu let staly nedílnou součástí naší elektronické komunikace – ať už jde o chat nebo email a další formy komunikace pomocí počítačů nebo mobilních zařízení. Hlavním cílem smajlíku je vyjádření emocí, ale nepoužívají je úplně všichni.

Jeden z největších seznamovacích webů – Match.com zveřejnil statistiky z dotazníku pro svobodné, který obsahoval data od 5 675 lidí z USA. Dle zjištěných dat vyšlo najevo, že 54 % uživatelů smajlíků mělo v minulém roce sex, zatímco u svobodných jedinců, kteří smajlíky nepoužívají, to bylo jen 31 % případů.

Klepněte pro větší obrázek
Nejpoužívanější emoji

Pokud jde o uživatele, kteří smajlíky používají často, mělo 64 % žen a 46 % mužů sex minimálně jednou měsíčně.

Klepněte pro větší obrázek
Statistická data z dotazníku (Zdroj: Time.com)

Podle vyjádření doktora Fishera, který se tímto výzkumem zabýval, mají uživatelé emoji i více schůzek a mají dvakrát větší potřebu být v oficiálním manželském svazku. V případě těch, kteří používají pouze slova a žádné smajlíky, touží po manželství pouze 30 % z dotázaných.

Co na tuhle statistickou korelaci říkáte? Není to prostě jen tím, že mladí lidé častěji používají smajlíky a nijak to nesouvisí s tím, že mladí lidé mají častěji sex?

Diskuze (29) Další článek: GoClever Chronos Eco: chytré, levné, úsporné [test]

Témata článku: , , , , , Vice, Mladí lidé, EMO