Pokrok nezastavíš. Kamiony budou mít na návěsu informační displej

Samsung je společnost, která se zaměřuje na celou řadu odvětví, dnes se však podíváme na mobilní (tj. „pohyblivou“) technologii z jiného úhlu pohledu. Jihokorejský výrobce chce vyřešit problém velkých kamionů na dvoupruhových komunikacích (tj. jeden pruh v každém směru), protože řidiči jedoucí za kamionem nemají možnost vidět, zdali z protisměru jedou nějaká vozidla a tak často riskantně předjíždějí, i když moc dobře nevidí. Jako příklad je dávána Argentina, kde téměř každou hodinu zemře jedna osoba jakožto účastník autonehody.

Samsung osadil kamion prototypem nového bezpečnostního řešení, které má v konečném důsledku zachraňovat životy. Na přední část kamionu je připevněna bezdrátová kamera, jejíž výstup se v reálném čase přenáší na „videostěnu“ na návěsu, která se skládá ze čtyř externích displejů. Řidiči za kamionem tedy vidí, co přesně se děje na cestě před nimi, a to ve všech pruzích i v noci. Samsung prototypový kamion již nepoužívá, čeká se na certifikaci této technologie úřady, které se starají o bezpečnost v dopravě. Až poté se na cesty budou moci vrátit „průhledné“ kamiony Samsungu s displejem na zádi.

Zdroj: Samsung Tomorrow

Diskuze (31) Další článek: Pásek k Apple Watch má hodnotu 50 Kč, Apple ho prodává za 1 200

Témata článku: Samsung, , , , , Kamión, Pokrok, Bezpečnostní řešení, Informační displej, Protisměr, ? Displej, Argentina, Displej, Mít, Info, Externí displej