Platby Android Pay už fungují i v Česku. Zkuste si to sami, tady je návod

Google dnes dopoledne oznámil spuštění Android Pay, služba už je aktivní, takže si ji hned můžete vyzkoušet. Tedy pokud máte smartphone s Androidem a technologií NFC a jste klientem jedné z trojice bank: Moneta, mBank, nebo J&T Bank. Komerční Banka se přidá během několika týdnů, Fio během příštího roku, Uqua Bank nápodobně. Další banky se budou přidávat, Google odmítá komentovat kdy a které.

Postup je jednoduchý. Zadáte číslo karty, její platnost a CVC kód ze zadní strany. Systém chvíli komunikuje s bankou, pak proběhne ověření pomocí SMS, přijde vám odkaz, na který kliknete a odsouhlasíte podmínky banky pro používání Android Pay. Pak na mobil přijde kód, který zadáte do aplikace Android Pay. Pokud nemáte mobil zabezpečený (PIN, vzor, heslo, otisk prstu, otisk obličeje), musíte tak učinit.

To je vše. Můžete platit. Výsledkem je jakási virtuální karta, která má jiné číslo a je propojená s vaší fyzickou kartou.

Proč byste měli chtít platit mobilem?

Diskuze (68) Další článek: Náčrty ukazují Samsung Galaxy S9. Připravte se na změny

Témata článku: Google, , , , , , , , , PLA, Platba, Virtuální karta, MBank, Banka, Fio, Sam, T Bank, Otisk, Ověření, Pavel Misák, Karta, Android Pay, Pay, Mobil, Zadní strana,