Osmijádrový Samsung Galaxy A9 má být představen začátkem prosince

Samsung již poměrně dlouhou dobu pracuje na nejvýše postaveném modelu řady Galaxy A, o kterém jsme vás již informovali. Podle spekulací na internetu by měl Samsung tento model oficiálně představit již zkraje prosince. 

Klepněte pro větší obrázek
Nepředstavený Samsung Galaxy A9 již prošel benchmarkem GeekBench

Galaxy A9 bude postaven na čipsetu Snapdragon 620 (MSM8976), který se skládá ze čtyř jader Cortex-A53 a čtyř Jader Cortex-A72. Jeho součástí je i grafický adaptér Adreno 510 a rádio s podporou LTE Cat. 7. Operační paměť bude mít kapacitu 3 GB, interní 32GB paměť by měla být rozšiřitelná microSD kartami.

Z pohledu vizuální stránky očekáváme podobný design jako měly modely A3, A5, resp. A7, byť první únik ukázal, že může být Galaxy A9 pro uživatele smartphonů od Samsungu tak trochu experiment. S větším číselným označením však ještě o něco více naroste úhlopříčka displeje. Ten má být až 6", bude se jednat o Super AMOLED s Full HD rozlišením, nad nímž má být přítomna 5Mpix kamerka pro selfie. Hlavní fotoaparát bude šestnáctimegapixelový, telefon se do prodeje dostane s Androidem Lollipop a grafickou nadstavbou TouchWiz.

Via Phonearena

Váš názor Další článek: ČVUT představuje chytrou hůl pro nevidomé a přemýšlí o brýlích

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy A3 (2016), Samsung Galaxy A3 Dual, Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy A7, Samsung Galaxy A7 (2016), Samsung Galaxy A9 (2016), Samsung Galaxy A9 Pro, Samsun, Nový směr, První únik, Pře, Podobný design, Pro +, Červený Galaxy, Nepředstavený samsung, Sam, Galaxy a,