Oculus spustil živé stremování her ve virtuální realitě na Facebook

Již při testování první generace brýlí Gear VR jsme se zamýšleli nad tím, jak zážitek ve virtuální realitě dále zprostředkovat. První na řadu přišlo zrcadlení obrazu z brýlí na televizi, kterou jsme natáčeli na kameru. V další generaci brýlí Samsung u Screen Mirroringu omezil datový tok, takže jsme mohli pořizovat pouze screenshoty. A to ještě pouze ve vývojářském režimu, kdy se telefon tvářil, že je v brýlích, ve skutečnosti ale nebyl.

Až u další generaci brýlí Gear VR přibyla možnost screenování a natáčení videí, bohužel se však jednalo pouze o čtvercová videa, která se vypínala pokaždé, když jste z jedné aplikace přešli do druhé. S poslední aktualizací prostředí Oculus Home však přibyla funkce, která může virtuální realitu (konečně) více zpopularizovat - živé streamování na Facebooku. Co je třeba udělat k jeho zprovoznění?

V nabídce brýlí Samsung Gear VR je třeba přejít do nastavení (delší podržení zpětné šipky) a z nabídky zvolit Živé streamování na Facebooku. Následně bude třeba telefon vyndat z brýlí, přidat váš Facebook účet a propojit jej s Oculusem. Poté můžete telefon vrátit zpět a opět z nabídky nastavení vyvolat živé streamování.

Na výběr máte několik možností. Stream může být veřejný, pro vaše přátele či jen pro vybrané osoby. Navíc si můžete zapnout či vypnout mikrofon, ovšem v ukázkovém videu nám ani jeho aktivace nepomohla. Komentář se vůbec nenahrál, ve videu zazní jen zvuky z prostředí a spuštěného obsahu. Pro profesionální streamování obsahu tedy doporučíme k telefonu připojit alespoň základní mikrofon.

Jak vypadá celý vizuální výstup na Facebook (tedy bez hlasového komentáře) můžete vidět zde:

Po ukončení přehrávání se vám v prostředí Gear VR zobrazí počet lidí, kteří se streamu účastnili, jejich „lajky“ a také počet komentářů. Na vašem Facebook Timeline si lze stream později znovu prohlédnout a samozřejmě jej nasdílet i těm, které jste původně do výběru nezahrnuli.

Funkce živé streamování se vám v Oculus Home objeví automaticky s poslední aktualizací aplikace Oculus. 

Zdroj Oculus

Váš názor Další článek: DxOMark Mobile otestoval fotoaparát Huawei P10. Zařadil se mezi elitu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, F +, Vir