Oculus nově umožňuje streamování z Gear VR do televize přes Chromecast

Pokud něco segmentu virtuální reality stále citelně chybí, je to způsob, jak efektivně zprostředkovat zážitek toho, kdo má nasazeny brýle virtuální reality Gear VR ostatním. Oculus v první generaci brýlí Gear VR ještě umožnil streamovat hraní přes Screen Mirroring do televize, již od druhé generace od něj však upustil. Za vším stál podle všeho nutný vyšší výkon zařízení, resp. větší zahřívání vloženého telefonu.

Větší popularitu VR segmentu zatím nepřinesla ani natáčená videa. Ta se s velkou pompou objevila již v březnu loňského roku, ovšem srazilo je malé čtvercové rozlišení, které skutečný 3D vjem moc nepodporuje. Dalším milníkem bylo spuštění živého streamování her na Facebook v březnu letošního roku, daleko více se však očekává od přímého streamování virtuální reality do nedaleké televize.

A právě to dnes Oculus oznámil na svém blogu. Jedná se o řešení, které funguje s poslední verzí aplikace (telefon musí běžet na Androidu Nougat), a samotné streamování do televize probíhá prostřednictvím Chromecastu. Tato funkce se v aplikaci Oculus objeví postupně v následujících týdnech, zda byla zpřístupněna, poznáte podle streamovacího tlačítka, které se objeví v horní liště aplikace.

Pokud tedy budete chtít někomu, kdo brýle zkouší poprvé, při hraní a ovládání brýlí radit, bude to při streamování obrazu do televize daleko jednodušší. Při hraní vás navíc mohou sledovat i vaši přátelé, takže půjde třeba uspořádat domácí párty, kde bude hlavní roli hrát virtuální realita.

Váš názor Další článek: TomTom Sports si nově rozumí s Google Fit a Apple Health

Témata článku: Samsung, , , , , , , Gear, Screen Mirroring, Stream, Nov, Str, Velká věc, Chrom, Televize, Živé streamování, Chrome, Pře, Streamování