Nové Xperie X sice nejsou vlajkovou řadou, ale levné rozhodně nebudou

Nové Xperie X od Sony představené na MWC 2016 v Barceloně sice zřejmě nemají být novou vlajkovou řadou japonského výrobce, ale levné taky nebudou. I když se do prodeje mají dostat až zhruba v polovině letošního roku, německý Amazon už novinky nacenil a zároveň spustil předobjednávky. Díky tomu víme, že ani nejnovější trojice smartphonů Sony nebude z levného kraje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Nejnižší model Xperia XA s minimalistickými okraji po stranách mírně zahnutého displeje bude stát v sousedním Německu 299 eur. U nás můžeme počítat s cenovkou okolo 8 tisíc korun. Prostřední model Xperia X s konvenčnějším designem starších Xperií byla naceněna na dvojnásobek (cca 16 tisíc korun) a nejvyšší Xperia X Performance s procesorem Qualcomm Snapdragon má být ještě o 100 eur dražší. Zde tedy počítáme s cenovkou těsně pod hranicí 19 tisíc korun.

V tuto chvíli není ani zcela jasné, zda se všechny tři modely oficiální cestou dostanou na tuzemský trh. Podle informací portálu XperiaBlog.net se totiž například s nejlépe vybavenou Xperií X Performance nepočítá pro německý ani britský trh. Nejvyšší model, jenž výbavou předčí i loňský vlajkový smartphone Xperia Z5, je primárně určen pro rozvinuté trhy v Asii (Hongkong, Tchaj-wan a Japonsko).

Diskuze (4) Další článek: První uniklé specifikace připravovaného Samsungu Galaxy A9 Pro

Témata článku: Sony, , , , Sony Xperia X, Sony Xperia XA, Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Dual, Německý amazon, Tuzemský trh, Nov, Prostřední model