Nové panely pro Galaxy S7 Edge, odolnost IP68 a vyčnívání fotoaparátu

Včera se opět hodně spekulovalo o připravovaných smartphone Samsung řady Galaxy S7 a svou vinu v tom nese i samotný výrobce. Na vývojářských stránkách si totiž nepohlídal informace o panelech pro zahnutý displej, v nichž potvrdil existenci modelu Galaxy S7 Edge. 

Klepněte pro větší obrázek
Potvrzení budoucí existence modelu Galaxy S7 Edge, které se objevilo na vývojářských stránkách Samsungu

Samotné panely budou nově rozděleny na Edge Single a Edge Single Plus. První druh panelu se šířkou 160 pix známe již z modelu S6 Edge. rozšířený panel se objeví až u Galaxy S7, případně u S6 Edge a S6 Edge+ společně s aktualizací na Marshmallow. Jak budou nové panely vypadat přitom není žádným tajemstvím, již jsme se na ne podívali v betaverzi Androidu 6.0.1 pro Galaxy S6 Edge.

Novinář Eldar Murtazin z webu Mobile-Review ve svém článku dále zmiňuje, že Galaxy S7 nemá disponovat odolnostní normou IP67 jako dříve prodávané „odolné“ Samsungy, ale rovnou normou IP68, což značí, by telefon mohl být odolnější vůči vniknutí vody, nežli Galaxy S5. Eldar Murtazin dále zmiňuje, že na některých trzích (např. v Rusku) by měl Samsung uvést v platnost rozšířenou záruku, v rámci které vám v průběhu jednoho roku od koupě „es sedmičky“ může být jednou zdarma vyměněn displej.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Porovnání zaoblení Galaxy Note 5 a Galaxy S7, porovnání vyčnívání fotoaparátu u připravované Galaxy S7 a loňské Galaxy S6

Objevily se i schématické náčrtky zakřivení těla Galaxy S7, jejíž zadní část nebude rovná, jako v případě Galaxy Note 5, ale nepatrně zaoblená. A zatímco u Galaxy S6 vyčníval fotoaparát 1,7 mm z těla telefonu, u Galaxy S7 to má být jen 0,8 mm.

Via Samsung Developers, Mobile-Review, Gsmarena

Diskuze (12) Další článek: Dopravní kupon na platební kartě. Na Olomoucku testují pilotní projekt

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Odolnost