Nová řada tabletů Lenovo Tab 4 poslouží pro zábavu dětem i pro práci rodičům

V uplynulých dnech jsme měli možnost prohlédnout si novou řadu tabletů Lenovo Tab 4. Čínský výrobce představil dvě velikosti ve dvou specifikacích. Celkem se tak na trhu objeví čtveřice tabletů Lenovo Tab 4 8, Tab 4 10, Tab 4 8 Plus  a Tab 4 10 Plus. Tablety používají osmipalcovou nebo desetipalcovou úhlopříčku a matné plastové nebo skleněné provedení zad (Plus varianta).

Obyčejná a Plus verze se vzájemně liší i výbavou. Nižší si vystačí s HD rozlišením displeje, vyšší dostala Full HD. O výkon se u základních modelů stará procesor Snapdragon 425, ve výbavě najdeme 2 GB RAM, 16 nebo 32GB úložiště a 5Mpx fotoaparát. U Plus verzí narostla výbava na Qualcomm Snapdragon 625, 3 nebo 4 GB RAM a 32 nebo 64 GB vnitřního úložiště. Lépe vybavená řada obsahuje navíc čtečku otisků a zvuk Dolby Atmos.

Lenovo pochopilo, že na neustále klesajícím trhu tabletů nemá smysl přicházet se specializovanými zařízeními, proto jsou Taby 4 pojaty jako univerzální zařízení. K oběma velikostem tabletu můžete zakoupit tzv. Kids Pack, což je odolný bumper a obal na zadní stranu pro děti, a za pomoci dětského režimu udělat z tabletu zařízení pro nejmenší. K desetipalcovým tabletům je v rámci tzv. Productivity Packu k dispozici přídavná Bluetooth klávesnice, která tablet povýší ze zařízení pro konzumaci obsahu na nástroj k jeho tvorbě.

Novinky se objeví na českém trhu během května s cenami startujícími na 4 500 Kč u nižší a 7 000 Kč u vyšší Plus řady.

Váš názor Další článek: Oculus spustil živé stremování her ve virtuální realitě na Facebook

Témata článku: Lenovo, , , , , Lenovo Tab, Bluetooth klávesnice, Cena startující, Nový modul, Tab, Nová řada, Klesající trh, Kids, Nov, Rod, Řada, Univerzální zařízení, Dolby Atmos, Pro +,