Nejprodávanějším Androidem první poloviny roku je Galaxy S7 Edge

Společnost Strategy Analytics publikovala začátkem srpna zprávu o třech nejprodávanějších Androidech první poloviny letošního roku, která má celkem překvapivého vítěze. Co se však týká mobilního prostředí všeobecně, trh rostl o pět procent, z loňských 552,2 na letošních 577,3 milionů prodaných Androidů.

Klepněte pro větší obrázek
Trojice nejprodávanějších Androidů první poloviny letošního roku

Nejprodávanějším smartphonem s Androidem se podle Strategy Analytics stal Samsung Galaxy S7 Edge, jeho 13,3 milionů prodaných kusů odpovídá cca dvou a půl procentům mobilního trhu. Silnou pozici „es sedmiček“ pak doplňuje 11,8 milionů prodaných „flatových“ Galaxy S7. První a třetí místo jsou tedy poměrně překvapivé, vezmeme-li v potaz vyšší pořizovací cenu obou modelů.

Druhá příčka ale zase tak překvapivá není. Umístil se na ní model Galaxy J2, který se však prodává pouze ve vybraných zemích v Asii. Třeba v Indii lze telefon pořídit za 8000 rupií, což v přepočtu dělá zhruba tři tisíce korun.

Via StrategyAnalytics

Diskuze (60) Další článek: Znáte větší úlet? V téhle hře jde o to, kdo pozavírá více vyskakujících reklam

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy J2, Samsung Galaxy J2 (2016), Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Edge +, , Samsung Galaxy s, GAL, Druhá příčka, #Android, Rok, Galaxy s, Třetí místo, Pol,