Na českém trhu se začal prodávat Samsung Ativ Tab

Samsung včera na český trh uvedl další tablet, tentokrát se jedná o prvotinu se systémem Windows 8 RT, která je charakterizována označením Samsung Ativ Tab. Hned na úvod je třeba říct, že máme co dočinění s nejníže postaveným W8 tabletem v portfoliu Samsungu s doujádrovým 1,5GHz procesorem ARM, Intel Core tablety (Smart PC a Smart PC Pro) budou na trh uvedeny později. Tablet byl spolu se svými společníky přestaven na loňském veletrhu IFA v Berlíně, kde jsme si jej i krátce vyzkoušeli. Snad jen dodám, že součástí modelové řady Ativ bude i W8 smartphone Samsung Ativ S, jehož zahájení prodejů se očekává v průběhu ledna a února.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Ativ Tab z čelní strany a bočních náhledů, stylus bude doménou vybavenějšího Ativ Smart PC.

Ale zpět k Ativ Tabu. Jedná se o tablet s prémiovým zpracováním, zadní strana disponuje pokovaným krytem, čelní plocha zase 10,1" TFT LCD displejem s rozlišením 1366 x 768 pixelů. U tabletu nás zaujala široká možnost konektivity, k dispozici je microUSB, microHDMI, Wi-Fi, NFC či Bluetooth 4.0, dostupná je i GPS/Glonass pro navigování. Interní paměť má kapacitu 32, resp. 64 GB, pomoci si můžete i paměťovými kartami microSD. Operační paměť má kapacitu 2 GB.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zadní kryt je pokovený, všímáme si i tloušťky 8,9mm. Tablet bude vážit 570 gramů.

Tablet běhá na Windows 8 RT, takže mimo dlaždic Metro můžete čekat i řadu aplikací přímo od Microsoftu, např. IE10, Office, SkyDrive, Bing Map. V tabletu najdeme i bonusovou výbavu od Samsungu, bude se jednat o komunikátor ChatOn, komunitní Family Story, Music Hub nebo Photo Editor, který jsme si pochvalovali už u zařízení s Androidem. Důraz byl také kladen na enterprise funkce, např. šifrování dat na zařízení, Exchange ActiveSync či klienti VPN. Tablet dokáže přehrát i široké spektrum multimediálních formátů. Snímač na zadní straně má rozlišení 5Mpix a zvládne natáčení 720p videí.

Samsung Ativ Tab se na českém trhu začal prodávat za 17 990 Kč, k dispozici je pouze Wi-Fi varianta bez slotu na SIM kartu.

Samsung Ativ Tab 32GB Wi-Fi
rozměry a hmotnost: 266 × 168 × 8,9 mm, 570 g
displej: 10,1", kapacitní TFT LCD, 1 366 × 768, 155 PPI
sítě: přístroj nepodporuje telefonní sítě
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 32 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 8 200 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon S4 Plus (2× Krait, 2 GHz, 45nm)
operační systém: Microsoft Windows RT
fotoaparát: 5MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
18 %
vybavenost
cena: už se neprodává


 

Diskuze (42) Další článek: Týden Mobilně Živě 163: Speciál z Las Vegas

Témata článku: Samsung, , Samsung Ativ S, Samsung Ativ Tab, Samsung Ativ Tab 64GB Wi-Fi, Trh, Samsun, Pro +, Sam, Samsung Ativ, Tab, ActiveSync, Široká možnost,