Mobilní NFC platby přijdou i do Windows 10 Mobile

Trojici velkých technologických firem Apple, Google a Samsung, které již provozují mobilní NFC platby, doplní brzy také Microsoft. K platbám Apple Pay, Android Pay a Samsung Pay se mají přidat i platby Microsoft Wallet 2.0 v rámci platformy Windows 10 Mobile. Systém má být obohacen o tuto nativní aplikaci v letním updatu Redstone 1, uvádí portál WindowsCentral.com. Jako zabezpečení využívá služba sken oční duhovky, známý také jako funkci Windows Hello.

Klepněte pro větší obrázek

Také platby Microsoftu budou založeny na technologii tokenizace a spočívat budou v „nahrání“ platební karty ve virtuální podobě do peněženky Wallet 2.0. Pípat s mobilem za účelem placení pak půjde u klasických NFC terminálů. S rychlým globálním rozšířením služby nelze příliš počítat. Do procesu se musí zapojit vydavatelé karet, kteří jsou ještě poměrně flexibilní, ale také bankovní instituce. Fungování platebních služeb mobilem je tak omezeno zatím pouze na největší trhy s bankami, které mají významný počet klientů.

Diskuze (9) Další článek: Bluetooth 5.0 přinese vyšší přenosové rychlosti a čtyřnásobný dosah

Témata článku: Microsoft, , , Win, Rozšíření služby, Největší trh, PLA, T Bank, Windows!, NFC terminál, MOBI, Mobil, Token, Windows Hello, Mobilní NFC, Plát, Wind, Globální rozšíření