Mobilní divize LG ve ztrátě. LG G5, které má zvednout tržby, se zpožďuje

Ani pro LG nebylo v mobilní sféře první čtvrtletí letošního roku příznivé. Jihokorejská společnost podle uvedených kvartálních výsledků prodala pouze 13,5 milionu smartphonů, což ji jednak vyřadilo z Top 5 světových výrobců, ale také se negativně podepsalo na tržbách. Ty meziročně poklesly o 15,5 % na 2,46 miliardy dolarů (cca 58,3 miliardy korun).

Klepněte pro větší obrázek
LG G5 má podle informací obchodů přijít na pulty až koncem května, což je skoro o dva měsíce později, než se původně plánovalo

LG si paradoxně uškodilo brzkým představením modelu G5, kvůli němuž poklesly prodeje dosavadních top modelů G4 a V10. Firma navíc nestíhá distribuci a na některých trzích včetně toho českého bude zahájení prodeje G5 proti původním plánům minimálně o měsíc opožděno. Novinka bude výrazně dražší než předchozí generace a na trhu panuje ostrá konkurence, takže se prodeje částečně modulárního smartphonu dají jen obtížně předpovídat.

Mobilní divize sice za období leden až březen letošního roku vykázala ztrátu 168 milionů dolarů (cca 4 miliardy korun) vzniklou silnými marketingovými aktivitami pro LG G5, ale celou korporaci LG Electronics to tolik bolet nemusí. Prodejně se dařilo televizní divizi i bílé technice, a tak si firma připisuje celkový provozní zisk ve výši 420,25 milionu dolarů (cca 10 miliard korun). Podnikání v telekomunikačním byznysu není v současné době jednoduché pro nikoho.

Diskuze (11) Další článek: Šéf Windows: Věříme svým mobilům. Kapesní Windows 10 nekončí

Témata článku: LG, , , , LG G5, LG G5 SE, Mobilní divize, Div, Kter, Tržby, Původní plán, Mobil, MOBI, Divize, Telekomunikační byznys, LG Electronics, Jihokorejská společnost, Ostrá konkurence