Máte zájem o pronájem? Alza po Applu nabídne i Samsung

Podle nejodvážnějších analytiků v roce 2018 půjde 75 % nových iPhonů do pronájmu a trend proniká i k nám. Smíříte se s tím, že váš telefon nebude váš?

Pro někoho je myšlenka, že by nevlastnil svůj mobil naprosto děsivá. Jiný naopak ocení, že má neustále aktuální model, aniž by se staral o prodej starého, že nemusí složit celou kupní cenu naráz, že pojištění kryje veškerá rizika od krádeže po rozbití displeje, že má k dispozici náhradní přístroj v případě opravy. Přesně to nabízí služba, které na Alza.cz říkají Nový iPhone každý rok.

Klepněte pro větší obrázek
U aut se tomu říká operativní leasing a podobně to funguje i u mobilů.

Služba běží více než měsíc a v příštích dnech ji Alza v mírně modifikované podobě spustí také pro smartphony s Androidem. Partnerem je Samsung, a tak nepřekvapí, že je v nabídce Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Ceny vidíte na následujícím screenshotu.

Klepněte pro větší obrázek
…jedná se o varianty s 32 GB paměti.

Podobných nabídek najdete na českém trhu několik. Jednou z nezanedbatelných výhod té od Alza.cz je, že ji poskytuje právě a jen Alza.cz „na vlastní triko“. V praxi to znamená třeba to, že nejste vázaní u některé z finančních institucí, která je v případě platební neschopnosti schopná způsobil vážné finanční problémy v extrémním případě končící exekucí. Tady prostě jen vrátíte telefon, doplatíte poslední měsíční nájem a smlouva končí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Novou službu v příštích dnech najdete na adrese Alza.cz/novysamsung

Ptal jsem se, zda podobná nabídka bude platit i pro firmy. Zatím ne, ale brzy by měl ekvivalent pro firemní zákazníky přijít. Ptal jsem se, zda budou následovat i další značky, další smartphony, tablety, počítače atd. Tady už je odpověď složitější a bude záležet na tom, jak se bude dařit novému projektu se Samsungem. První pokus s iPhony prý byl velmi úspěšný, jestli to tak bude i s Galaxy S, pak je velmi pravděpodobné, že bude následovat další rozšiřování nabídky.

Diskuze (58) Další článek: Trh chytrých hodinek roste. Podíl Apple Watch se zmenšuje

Témata článku: Apple, Samsung, , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone SE, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Sam, Samsun, Finanční problém, Pro +, APP, Podobná nabídka, Zájem, Triko, Rozbití, První pokus, Extrémní případ,