Marshmallow od Samsungu: Internet 4.0 a interaktivita mezi aplikacemi

Samsung začátkem tohoto týdne oznámil, že zahujuje aktualizace modelů Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge na Android Marshmallow, zatím jsme se však žádného firmwaru nedočkali. Samsung v prvé řadě vydal aktualizace pro korejské varianty K, S a L, ovšem evropské varianty označené písmenem F si na update musí ještě počkat. Tento prostoj Samsung vyplňuje alespoň tím, co nového Marshmallow přinese koncovým uživatelům.

Klepněte pro větší obrázek
Secret Mode v internetovém prohlížeči Samsung Internet 4.0

Mimo všeobecných systémových novinek prošlo výraznou změnou i chování internetového prohlížeče Samsung Internet. Ten je povýšen na verzi 4.0, která přináší např. Utajený režim prohlížení, v němž můžete mít uloženy vaše oblíbené záložky, historii prohlížení, cookies, automaticky vyplňovaná data, zapamatovaná hesla či různá další data. Tento režim pak má být zpřístupněn až po sejmutí vašeho otisku prstu. 

Vylepšeno bylo také zapamtování přihlašovacích údajů na webových stránkách, a fórech, vše je opět chráněno vaším otiskem prstu. Již dříve jsme si ukázali, že nový prohlížeč může blokovovat webové reklamy, stačí jen z Google Play dosinstalovat patřičný „blokátor“.

Klepněte pro větší obrázek
Od Androidu Marshmallow čekejte i provázaný internetový prohlížeč v telefonu a v Gear VR. Když skončíte s prohlížením v telefonu, můžete plynule pokračovat v Gear VR, a naopak

Jihokorejci dále myslí na provázanost prohlížeče v telefonu a chytrých brýlích Gear VR. Aplikace pro virtuální realitu by již brzy měla ztratit přízvisko „beta“, navíc se počítá s tím, že otevřené weby v telefonu se vám automaticky přenesou do Gear VR, a naopak.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
Takto bude fungovat propojitelnost systémových aplikací od Samsungu v praxi

Další výraznou novinkou je větší provázanost mezi aplikacemi. Jednoduše řečeno, z jedné aplikace od Samsungu můžete využít část funkcí jiné aplikace, a to bez toho, abyste museli druhou aplikaci samostatně spouštět. Např. ze zpráv máte přístup do Galerie a také k pořízení nové fotografie, případně si ve zprávách můžete rozkliknout webový odkaz, který bude prohlížen ve webovém náhledu přímo v aplikaci Zprávy. 

Zatím stále čekáme na to, až začne Samsung v Evropě distribuovat aktualizaci na Android Marshmallow. Jakmile se tak stane, budeme vás informovat.

Via Samsung News

Váš názor Další článek: LG doplňuje řadu K o model střední třídy LG K8

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Přihlašovací údaj, Mars, Aplikace, Mez, Samsun, Samsung v Evropě, Sam, ADB, Cookies, Nový prohlížeč,