Majitelé vyměněných Notů 7 v Jižní Koreji si stěžují na rychlé vybíjení a přehřívání

Výměnou nového modelu za starý Galaxy Note 7 nemusí dojít k vyřešení všech problémů. I přesto, že mají nově vyměněné kusy bezpečné baterie si však noví vlastníci stěžují na další problémy, zejména na přehřívání telefonu a také na jeho rychlé vybíjení. Jak informuje Wall Street Journal, vybíjení se má údajně odehrávat i tehdy, když je telefon připojen k nabíječce. Možná i proto Samsung odsunul opětovné zahájení prodejů Galaxy Note 7 z 28. října až na konec listopadu.

Několik takovýchto případů se objevilo v Jižní Koreji, kde již Samsung vyměnil většinu starých Notů 7 za nové. Jihokorejci se však vyjádřili v tom smyslu, že se jednalo pouze o několik náhodných a samostatných případů, které nemají souvislosti s použitými bateriemi. Konkrétně se vyšetřují tři případy, které budou řešeny individuálně, a to zřejmě výměnou za nový kus v rámci záruky.

Problémy se však objevují i v Číně, kterou Samsung z výměnného programu vynechal, jelikož zde prodávané modely Note 7 měly již od počátku bezpečné baterie od společnosti ATL. V nedávné době došlo k explozi čerstvě pořízeného Galaxy Note 7, což v Číně vzbuzuje otázky nad bezpečností „bezpečných“ zařízení.

Samsung celý případ prošetřuje, zlí jazykové však tvrdí, že se může jednat o cílenou taktiku, jak Samsung z místního trhu vystrnadit. V Číně totiž doposud nebyl oznámen žádný výbuch Notu 7, a současné načasování s blížícím se opětovným zahájením prodejů může být pro leckoho přínosné...

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zřejmě první exploze Notu 7 v Číně

Samsung si ale každopádně modelem Galaxy Note 7 pošramotil pověst, a bude hodně záležet na tom, jak se bude vyvíjet situace s Galaxy S8. Ten by se totiž mohl, díky výpadkům prodejů nových Notů, dostat do prodeje dříve, než v rámci ročního časového rámce. A pokud by i zde, z důvodů přílišné horlivosti, nastaly nějaké technické problémy, mobilní divizi Samsungu by to mohlo výrazně znepříjemnit budoucnost.

Via CNN Money, Wall Street Journal

Diskuze (44) Další článek: BlackBerry oznamuje, že už nevyvine žádný nový smartphone

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Z, Vybíjení, Celý případ, Nový iphonům, Note, Majitel, Místní trh, Nový kus, Pře, Rychlé vybíjení, CNN, Jih, Konec listopadu, Přehřívání, Nový note