LG dokázalo zvýšit prodeje smartphonů, táhl hlavně Nexus 5 a G2

Společnost LG prodala podle aktuální finanční zprávy ve čtvrtém čtvrtletí 2013 celkem 13,2 milionů smartphonů. To je zatím nejvíc v celé historii firmy. Jako celek vykázala korporace LG Electronics provozní zisk ve výši 238,1 miliardy korejských wonů (cca 223,9 mil. dolarů). Tržby v mobilní divizi LG Mobile dosáhly 3,59 bilionu korejských wonů (cca 3,4 mld. dolarů), což je meziroční nárůst o 28 %, a zároveň 18% nárůst proti předcházejícímu čtvrtletí. Divize LG Mobile snížila provozní ztrátu z minulého období zhruba na polovinu, aktuální ztráta činí 43,4 mld. wonů.

Vyšších tržeb dosáhla LG na sklonku loňského roku hlavně díky vyváženému portfoliu, ve kterém nechyběly špičkové smartphony doplněné silnou základnou smartphonů střední třídy, ani naprosto základní androidové smartphony. Na vybraných trzích LG bodovalo také s dualSIM verzemi svých smartphonů. Provozní ztrátu se nepodařilo vykrýt ani z vyšších tržeb, protože LG stále vynakládá značnou část prostředků na marketing. V uplynulém období to byly hlavně výdaje s propagací modelů LG G2 a Nexus 5.

Do dalšího čtvrtletí LG očekává opět silnou konkurenci na smartphonovém trhu, zejména ve střední třídě. Trh nadále poroste, poptávka vzroste hlavně po smartphonech podporujících LTE s tím, jak postupně na celém světě probíhá upgrade mobilních sítí na 4G. LG chce nadále posilovat svou značku zejména včasným uváděním novinek. Tou nejbližší by mohl být šestipalcový phablet LG G Pro 2, který by měl jihokorejský výrobce představit na únorovém veletrhu MWC 2014 v Barceloně.

Diskuze (26) Další článek: T-Mobile zlevňuje volání do zahraničí, k sousedům za 7 Kč/min.

Témata článku: LG, , , , , LG G Pro 2, LG G2, LG Nexus 5, Uplynulé období, NEX, Dok, Prodej smartphonů, Tah, Minulé období, Pro +, Prodej, Vývoj prodejů, SMA