Levné Samsungy na ústupu. V Evropě by se měly přestat prodávat

Samsung delší dobu bojuje v nižších třídách s levnější asijskou konkurencí. Zatím posledními reakcemi jsou modely řad Galaxy J a Galaxy E, ovšem misky vah na svou stranu zatím nepřevážily. Není divu, že se znovu oživují dřívější spekulace o tom, že Samsung opustí levná patra mobilních zařízení, a zaměří se jen na dražší a vybavenější zařízení. Prvním trhem, který má zažít tuto restrukturalizaci, má být Holandsko, ze kterého se má ukončení prodejů levných smartphonů rozšířit i do dalších zemí Evropy. 

 

 

Podle zástupce nizozemského webu QontentMatters stáhne Samsung v Holandsku brzy z prodeje cenově dostupné smartphony, levné Samsungy pak mají zmizet i z dalších trhů v západní Evropě. Samsung se údajně snaží „odříznout“ levné modely z trhu tam, kde se moc dobře neprodávají. Na druhou stranu chce jihokorejský výrobce posílit prodeje levnějších modelů v rozvojových zemích, kde je o tyto smartphony logicky větší zájem. Vidíme to zejména na příkladu Indie, kde se bude prodávat Samsung Z3 s Tizenem i smartphony Galaxy On5 a Galaxy On7 se Super AMOLED displeji. Je tedy možné, že bude Samsung do budoucna více řešit smysl prodeje daného modelu na konkrétním trhu, nežli zisk marketsharu „za každou cenu“. Nedovážet některé málo prodávané modely s různými barevnými variantami může v konečném důsledku znamenat i významnou úsporu v expedici a dalších režijních nákladech.   

Cenová hranice modelů, které se na některé Evropské trhy již nově nebudou dodávat, se podle neoficiálních zdrojů liší. Dříve jsme vás již informovali o hranici 150 EUR (v přepočtu 4 000 Kč), nově by měla být hranice stanovena na 250 EUR (cca 6 800 Kč). Pokud by se potvrdila druhá varianta, na trh by se přestaly dodávat např. aktuálně prodávané modely Galaxy J1, Galaxy J5, Galaxy Xcover 3, Galaxy Grand Prime, a další.

O snahách ukončit prodeje levných Samsungů se mluví již delší dobu, ovšem zatím k této záležitosti nepadlo žádné oficiální vyjádření. Odhadujeme, že směřování jednotlivých trhů v Evropě bude jasné až začátkem příštího roku. V předvánočním období by si totiž Samsung mohl v některých zemích finančně výrazně pohoršit.

Via Sammobile

Diskuze (12) Další článek: 23 vs. 19 Mpx: je Xperia Z5 skutečně nejlepší?

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Grand, Samsung Galaxy Grand Prime, Samsung Galaxy J1, Samsung Galaxy J1 (2016), Samsung Galaxy J5, Samsung Galaxy J5 (2016), Samsung Galaxy Xcover, Samsung Galaxy Xcover 3, Samsung Z3, Pro +, Ústup, Samsun, Galaxy j a Galaxy, Neoficiální zdroj, Levný samsung, Galaxy on, Druhá varianta, Předvánoční období, Jednotlivý trh, Sam, Cenová hranice