Lenovo uvádí do prodeje dostupné kovové smartphony K5 a K5 Plus

Už to vypadalo, že Lenovo omezí nabídku smartphonů na jediné dvě řady – vlastní Vibe a odkoupenou Moto od Googlu. Nyní ale firma zařazuje do portfolia trochu neočekávaně dvojici modelů Lenovo K5 a K5 Plus z řady K, která se nikdy předtím oficiální cestou v Evropě neobjevila. Přitom její modely patří k nejzajímavějším – nabízejí kvalitní zpracování za dostupnou cenu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Lenovo K5 a K5 Plus jsou designově stejné smartphony s pětipalcovým panelem, kovovým hliníkovým tělem a stereoreproduktory Dolby Atmos. Stejné jsou také fotoaparáty s rozlišením 13 a 5 Mpx, baterie s kapacitou 2 750 mAh a paměti 2 GB RAM + 16GB vnitřní úložiště. Vzájemné rozdíly tak najdeme pouze na displeji a v procesoru – Lenovo K5 si vystačí s HD IPS panelem a procesorem Qualcomm Snapdragon 415, Lenovo K5 Plus obsahuje FullHD IPS displej a procesor vyšší řady Qualcomm Snapdragon 616.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

V dalších parametrech už se novinky neliší. Jsou postaveny na starším Androidu 5.1 Lollipop s vlastní nadstavbou Lenova. Ve výbavě nechybí podpora LTE (včetně pásma 800 MHz), FM rádio a funkce dualSIM. Na výběr je zlatá a stříbrná varianta. Lenovo K5 pořídíte za 4 999 Kč, posílená verze Lenovo K5 Plus je dražší o pětistovku a vyjde na 5 499 Kč. Lenovo také brzy uvede do prodeje 5,5palcový phablet K5 Note se čtečkou otisků a procesorem Helio P10 za 6 999 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Diskuze (6) Další článek: Lidovky.cz: Vodafone se možná bude soudit s ČR

Témata článku: Lenovo, , , , , , Lenovo K5, Lenovo K5 Plus, Kovo, SMA, Plus, DOS, Pro +, UVA, Stříbrná varianta, Prodej,